Sport

2007.12.07. 14:44

Vinokourov ott lehet Pekingben

<p>Csak egyetlen évre tiltotta el a kazah kerékpár-szövetség Alekszandr Vinokurovot, aki még a nyári Tour de France-on bukott le egy doppingvizsgálaton.</p>

Az eltiltás a lebukástól, vagyis 2007 júliusától tart, ami azt jelenti, hogy Vinokurov indulhat a jövő évi pekingi olimpián. A Nemzetközi Kerékpárszövetség (UCI) meglepőnek tartja az ítéletet.

Enrico Carpani, az UCI szóvivője az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy a szövetség át fogja tanulmányozni az ítéletet, és ha valamilyen szabálytalanságot talál, akkor a Nemzetközi Sportbírósághoz (CAS) fordul felülvizsgálatért.

A kazah Vinokurovtól július 21-én vettek vért, miután megnyerte az aznapi szakaszt. A vizsgálat során kiderült, hogy a kerékpáros a verseny előtt vérátömlesztésen esett át. Ez az eljárás szigorúan tiltott a sportban. A versenyzőt a lebukás után azonnal kirúgta csapata, az Asztana. Néhány nappal később pedig a többi kerekesét is visszahívta a Tour de France-ról a kazah istálló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!