Tóth Réka

2019.11.09. 09:07

A testről és lélekről keresztény szemmel

Az emberben már a kezdeti időkben megfogalmazódott egyfajta tudat a halál utáni életről, így különböző magasabb erőkhöz fordult megnyugvásért.

Fráter György Katolikus Gimnázium

Réka ezt a hangulatos fotót csatolta cikkéhez

Forrás: Magánarchívum

Jelenlegi egyházi vezetőnk, Ferenc pápa szavaival élve a lélek által tudunk csak igazán só és világosság lenni az emberek számára. Az ember összetettségének alapja, hogy testből és lélekből állunk. Ezek a halálban elválnak, viszont a feltámadásban ismét egyesülnek. Az emberi test – a Nap, a Hold és a csillagok mellett – a Teremtő remekműve. A katolikus egyház a test éltető formájaként tekint a lélekre. Amikor bűnt vétünk, az a testünkre is kihatással van. Jézus el van telve a Szentlélekkel, és a feltámadt Krisztus húsvétkor rálehelte a tanítványaira, így forrást adva az Atya által ígért léleknek. A Szentlélek alászállását ünnepeljük pünkösdkor. Célja a hívők elvezetése Jézushoz és Istenhez. Tanúságot tesz Jézusról, és meggyőzi az emberek szívét az igazságról. Ajándékokkal szállt le, amiket a keresztség által mindenki megkaphat, amelyek segítik a haladást a hitéleti fejlődésben. Szeretetével megbocsájtotta bűneinket, fölemeli a mennyek országába az embert. Amikor képtelen vagyok eligazodni a világ dolgaiban a Lélek bölcsességére és vezetésére van szükségem. Pünkösd ünnepéhez kötődik a magyarság legjelentősebb búcsúja, amit az erdélyi Csíksomlyón tartanak pünkösd szombatján. Minden évben ezen a napon több százezer zarándok vesz részt a búcsún. A napba öltözött Boldogasszony, Szűz Mária közbenjárásával a Szentlélek összefogja a magyar lelkeket már több száz éve.

Tóth Réka 11.C Ftráter György Katolikus Gimnázium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!