Sárospatak hírei

2011.05.24. 09:14

Külcsín és belbecs egymásra talált

<p>Sárospatak - Simkó Kitti viselheti egy éven keresztül a Tokaj-Hegyalja Borkirálynője címet.</p>

A XVI. Tokaj Borvidéki Borverseny kísérőrendezvényeként tartották meg Sárospatakon a Tokaj-Hegyalja Borkirálynője választást. Az eseménynek az Újbástya Rendezvénycentrum adott otthont.

Többfordulós megmérettetés

Borkirálynőnek lenni, illetve azzá válni nem egyszerű feladat. Természetesen elvárják a jelöltektől, hogy dekoratívak legyenek, ugyanakkor itt a győzelemhez a szép mosolyon kívül nem elég, ha valaki annyit mond a mikrofonba, hogy „Világbéke!”, és ölébe hull a cím, fejére pedig a korona. A borkirálynőnek lehetőleg mindent kell tudnia a borokról, de az se baj, ha egy kicsit többet.
Az idei négy jelöltnek is számot kellett adnia elméleti felkészültségéről. Ezen felül nem csupán fel kellett ismerniük a borfajtákat, de jellemezniük is kellett a megkóstolt borokat. Amikor mindezzel és a szóbeli bemutatkozással megvoltak, akkor jöhetett a boroscímke tervezése, majd egy olyan ruha megálmodása, amelyet szívesen viselne a majdani borkirálynő.
Miután a jelöltek külcsínével nem volt probléma, ezért a belbecs döntött, így a választás a 18 éves sárospataki diáklányra, Simkó Kittire esett. A hét végétől tehát Simkó Kitti viselheti egy éven keresztül a Tokaj-Hegyalja Borkirálynője címet és ő nyerte el a jogot, hogy a borvidéket képviselje a Magyarország Borkirálynője választáson.
-BG-

Végeredmény

Tokaj-Hegyalja Borkirálynője: Simkó Kitti (SDárospatak)
1. udvarhölgy: Ujj Ágnes (Sátoraljaújhely)
2. udvarhölgy: Ignácz Ildikó (Budapest)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!