Hirdetés

2024.01.16. 16:59

Könyvelői álláslehetőségek Hatvanban és környékén

Saját könyvelőre, vagy legalábbis könyvelői szolgáltatás igénybevételére valamennyi vállalkozásnak szüksége van. Éppen ezért a pozíció betöltőire országszerte kiemelt igény mutatkozik. Nem jelent kivételt ez alól Hatvan és környéke sem, ahol ugyancsak változatos iparágakban és tevékenységi körű cégeknél érhetőek el könyvelői álláslehetőségek.

PR cikk

Forrás: freepik.com

Milyen feladatokat látnak el a könyvelők?

A könyvelők számos kulcsfontosságú feladatot látnak el pénzügyi területen, amelyek nélkülözhetetlenek a vállalkozások pénzügyi stabilitásának és átláthatóságának tekintetében. Feladatkörük rendkívül felelősségteljesen, és egyebek mellett olyan tevékenységeket foglal magában, mint például a pénzügyi tranzakciók nyomon követése, aminek értelmében rögzítik a vállalkozás számláit és bizonylatait a törvény által előírt módon. Általános feladatuk továbbá, hogy ellenőrizzék a könyvelésre kapott számlákat, méghozzá a pénzügyi és számviteli törvényeknek való megfelelésük szempontjából.

Az adózási teendők kezelése szintén fontos része a könyvelők feladatainak. Ők készítik elő az adóbevallásokat, figyelemmel kísérik az adóhatóságok változásait, valamint gondoskodnak arról, hogy a vállalat megfeleljen az adózási kötelezettségeinek. Ha pedig már adatszolgáltatás, akkor az éves beszámoló elkészítése sem maradhat ki a sorból, mint megkerülhetetlen és kiemelt fontossággal bíró feladat. 

Mindemellett a könyvelők részt vesznek a pénzügyi elemzések, kimutatások és jelentések elkészítésében, lehetővé téve a vállalatvezetés számára, hogy megértse a cég pénzügyi helyzetét, és ennek mentén hozzon döntéseket a jövőre vonatkozóan. A pozícióra jellemzőek ezen kívül a kapcsolattartói tevékenységek is, hisz a könyvelők a vállalatok vezetőivel, pénzügyi részlegével és olykor más osztályokkal is kommunikálnak, egyeztetnek.

Elhelyezkedési lehetőségek könyvelőként Hatvanban és környékén

Hatvanban és környékén több lehetőség is kínálkozhat a könyvelőként történő elhelyezkedésre. Ehhez érdemes lehet kiterjeszteni az álláskeresést, és figyelemmel kísérni az olyan portálok kínálatát, mint például a HatvanAllas.hu, ahol már többször is volt példa a könyvelői pozícióra vonatkozó álláshirdetések megjelenésére. 

Előfordult többek között, hogy a városban tevékenykedő gyártóvállalatok egyike volt a hirdető, de arra is volt precedens, hogy könyvelőiroda kínálta az elhelyezkedési lehetőséget. Ezenkívül pedig egyéb pénzügyi pozíciók is elő szoktak fordulni a Hatvan állás portál felületén, beleértve a pénzügyi ügyintéző vagy pénzügyi adminisztrátor munkakört is. Összességében tehát sokak megtalálhatják itt a számításaikat azok közül, akik a pénzügyi terület iránt érdeklődnek.

Elvárások a könyvelői munkák kapcsán

A könyvelői állások esetében általában alapvető követelmény a mérlegképes könyvelői végzettség megléte. A tapasztalat tekintetében eltérő a helyzet, hisz egyes helyeken kimondottan a tapasztalat szakembereket keresik, míg máshol pályakezdőket is előszeretettel foglalkoztatnak. A számviteli és az adójogszabályok naprakész ismerete ugyanakkor mindenhol fontos belépési feltétel. 

Fontos követelménynek számítanak továbbá a magabiztos számítógépes ismeretek is, különös tekintettel az MS Office programokra, bizonyos könyvelői szoftverekre, valamint olykor a vállaltirányítási rendszerekre. Ha az adott cég nemzetközi területen is tevékenykedik, akkor a nyelvtudás (főként angol) szintén megjelenhet a követelmények között. A személyes tulajdonságok kapcsán pedig általában az analitikus gondolkodásmód, a nagyfokú precizitás és a kiváló kommunikációs képesség bír kiemelt fontossággal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában