Hirdetés

2023.02.27. 15:44

Megvalósítják a pályázatokat

Egy település népszerűsége és sikere, nem csak a földrajzi fekvésén múlik.

A legnagyobb kihívást a tavalyi évre tervezett költségvetés felborulása okozta - mondta el Viszokai István, Mályi polgármestere.

A drasztikus infláció az önkormányzat pénzügyi stabilitását veszélyeztette. A nem várt kiadások tetemes részét az elszabadult energia árak kompenzálása, a gyermek és szociális étkeztetés biztosítása tette ki.

A lakossági szociális tűzifaigénylés harmadával növekedett az előző évekhez képest, mely az önkormányzatra eső költségek növekedésével járt.

Az elmúlt évhez kötődő legfontosabb eredménynek azt tartom, hogy a bevételek újra elosztása után az önkormányzati, a hivatali dolgozók és a képviselő testület áldozatos munkájának köszönhetően Mályi község működése a válság ellenére zökkenőmentesnek mondható. A közvilágítás, a színvonalas gyermek és szociális étkeztetés fenntartása mellett, az intézményeinket folyamatosan korszerűsítjük az energiatakarékosság jegyében. Így került sor az óvoda és az Egészségház fűtéskorszerűsítésére, a Polgármesteri Hivatal épületének felújítására. Tavaly összesen hét pályázatunk megvalósítása fejeződött be, közel 70 millió forint önrész hozzáadásával - sorolta.

Az idén az elnyert pályázatok megvalósítása a cél, amely közel 1 milliárd forintot tesz ki. Bízunk abban, hogy a megnövekedett anyag és munkadíjak miatt ki tudjuk egészíteni az elnyert pályázati pénzeket saját forrásból. 2023. évben kiemelt beruházásként kezeljük, az iskola, óvoda, bölcsődei férőhelyek bővítését, illetve faluközpontban kialakítandó park és a tóparton a vízi színpad megépítését. A meglévő intézmények fenntartása is jelentős teher a költségvetés számára - összegezte a település első embere.

Az év jelmondata:

Idővel a hangyanyom is kitetszik a sziklán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában