Hirdetés

2022.06.14. 12:19

Randizás a világ minden táján

A randizás sosem egyszerű. Magyarországon egyre elterjedtebbek az ismerkedésre alkalmas platformok, társkeresők, nem ritka a szerelmi csalódás, és a “ghosting” fogalma is beépült a nyelvezetünkbe. Természetesen ez a külföldi országokban sincs másként!

Fotó: Shutterstock

A Wanderers összegyűjtötte a randizási szokásokat, így részletesebben is megismerkedhetsz az egyes országok közötti különbségekkel. Világkörüli útra készülsz? Egyszerűen csak foglalkoztatnak a más-más kultúrákkal kapcsolatos kérdések? Kezdd a kutatást az egyes országok randis hagyományainak megismerésével!

Randizási szokások Ázsiában

Egyes ázsiai országokban a randizási szokások nagyon hasonlóak. Szinte azonos, alig eltérő nézeteket képviselnek, valamint szigorúan tisztelik a hagyományokat és régies szokásokat.

Japán és Kína e tekintetben az egyik legkonzervatívabb nemzet, már ami a randizási procedúráját illeti. Mindkét országban szigorú szabályok vonatkoznak a megrendezett randevúkra. A szerelmespár (jobb esetben) csakis “gardedámok” társaságában ismerkedhet egymással. Japánban gyakoriak a csoportos találkozók, Kínában pedig általában a szülők kísérik el a gerlepárt egy-egy légyottra, aminek ott elsődleges célja a házasítás.

Kína mellett India a másik olyan ország, ahol a kultúra a mai napig szinte megköveteli a gyors házasságkötést. A kiházasításnak nagy fontossága van mindkét nemzetben, a legnagyobb szerepet a szülők játszák. Különböző módokon és fortélyokkal, időt és energiát nem spórolva keresik a megfelelő udvarlót vagy éppen menyasszonyt a mielőbbi ceremóniára.

Oroszországban a visszafogottabb randizási forma a “módi”, igaz, hogy kevésbé drasztikus szinten, mint az előző három példánál. A férfiak lovagias módszerekkel udvarolnak a nőknek, cserébe ők ezt kedvességgel, hűséggel és gyengédséggel viszonozzák.

Randizás egy igazi skandináv országban

Svédország egy kifinomult, elegáns hely, ahol hasonlóan udvarias és visszafogott randipartnerekkel találkozhatsz. Sokat számít azonban a nyitottság, ám egyazon időben a kizárólagosság is.

Svédországban a randizás sokkal inkább tűnhet egy baráti találkozónak. Mozi és korai vacsora helyett kávé, puszi és csók helyett ölelés a jellemző. Mindent összevetve az ország rendkívül lezser szokásokkal rendelkezik. Igaz azonban, ha többszöri találkozásokra - kávézásra - kerü sor, az egyértelműen azt jelenti, hogy nincs másik randipartner a láthatáron.

Egyéb szokások

Braziliában, sok más országgal ellentétben, a randizásnak egy sokkal felszabadultabb és személyesebb kultúrája van. Több az érintés, a puszi, az érzelmek kimutatása és felvállalása.

Nigériában pedig az egyre népszerűsödő randioldalak helyett (mint például a Tinder) inkább mecsetekben, templomokban ismerkednek a komolyabb kapcsolatot kereső fiatalok. Populáris színtere a párkeresésnek egy-egy nigériai esküvő is.

Ahány ház, annyi szokás - tartja a mondás. Ez, mint láthatjuk, tökéletesen igaz az egyes országok randizási szokásaira is, amelyek mind-mind más értékrendeket képviselnek.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában