Hirdetés

2022.04.28. 15:26

Egy nap, ami Borsod-Abaúj-Zemplén kézműves értékei körül forog

Május 6-án, pénteken kinyílik a Megyeháza kapuja és az udvara megtelik a megye kincseivel: 11 órakor kezdetét veszi a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értékek Kézműves Fesztivál. A Fesztivál kiemelt támogatója az MVM.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat mindig is kiemelt figyelmet fordított a hagyományápolásra, a megye értékeinek megismertetésére és népszerűsítésére. Küldetése a megye egyedülálló kincseinek felkutatása és továbbörökítése az utókor számára.

A hagyományőrzés jóval több, mint az ősök előtti tisztelet. Identitáserősítő szerepe és a térséghez, közösséghez való tartozás érzésének növelése elvitathatatlan érdeme. Ezt a megyei önkormányzat is felismerte, és számos olyan program szervezésében vállal főszerepet, amelyek népszerűsítik helyi értékeinket, hozzájárulva ezzel a megye gazdasági fellendüléséhez is.

Épp ezért idén első alkalommal megrendezi a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értékek Kézműves Fesztivált, a Megyeháza udvarán. A kezdeményezés mellé állt az MVM Csoport, mint kiemelt támogató. A vállalatcsoport támogatja az értékteremtő és megőrző kezdeményezéseket, kiemelt támogatási területe továbbá a helyi közösségek segítése; a városi, városkörnyéki és vidéki területek közötti kedvező gazdasági, társadalmi és környezeti kapcsolatok támogatása.

Értékek a színpadon is

A fesztiválszínpadon egész nap szuper programok várják a látogatókat a megye tehetségeivel, az árusok pedig bemutatják kézműves portékáikat, hogy láthassák az érdeklődők, mi hogyan készül, hogy milyen csodás vidék Borsod-Abaúj-Zemplén! Ezek mellett kutyás bemutató, fiatal helyi tehetségek és több tucat helyi termelő portékája várja a látogatókat május 6-án, a Megyeháza udvarán Miskolcon, a Városház tér 1. szám alatt.

A fesztivál 11 órakor kinyitja kapuit, hogy mindenki a saját szemével győződhessen meg róla, mennyi érték rejlik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Jöjjön el, ismerje meg, kóstolja végig és töltse tele a kosarát Borsod-Abaúj-Zemplén megye finomságaival!

A fesztivál kiemelt támogatója az MVM.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában