Hirdetés

2022.03.25. 00:00

Életminőséget javítanak Alsóvadászon

Az alsóvadászi fejlesztések bekerülési költsége közelíti az egymilliárd forintot, mondta Szemán János, Alsóvadász polgármestere.

20210113 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Portré: Szemán János Alsóvadász polgármestere.

Fotó: Bujdos Tibor

„Amikor polgármester lettem a munkahelyteremtést, a közbiztonság növelését, továbbá a település középületeinek felújítását tűztem ki célul – mondta Szemán János polgármester. – Az önkormányzat a legnagyobb foglalkoztató: most mintegy száz közmunkásunk van. Foglalkoztatásuk érdekében gépesítettünk, és minden szükséges eszközt – a célszerszámoktól kezdve a kapákig – megvásároltunk. Van traktorunk, pótkocsink, fűnyírónk, önkormányzati utak egyenlítésére alkalmas gépünk, boronánk, kombinátorunk, ezek segítségével nemcsak az önkormányzat területeit műveljük, hanem bérmunkára is vállalkozunk. Képviselő-testületünk elsőbbségi sorrendet állított fel és valósított meg. Címszavakban: konyhabővítés, orvosirendelő-felújítás, hivatali rekonstrukció kerítéssel, világháborús emlékmű helyreállítása, szabadtéri színpad- és ’56-os emlékmű építés, két 300 négyzetméteres fóliasátor felállítása, negyvennyolc személyes bölcsőde építése, óvodai és községi játszótér, futballöltöző, kerítés, labdafogó háló, öt szolgálati bérlakás, csillagpontépítés és -felújítás, ravatalozói parkoló, térkövezés, karácsonyi díszkivilágítás. A felsoroltak közel egymilliárd forintba kerültek. Az itt élő polgárok természetesen mindennek nagyon örültek: a konyhabővítés révén például a korábbitól jóval több embernek tudunk főzni, orvosi rendelőnk komfortos körülmények között fogadja a betegeket, a bölcsőde segíti a munkahelyteremtést, a csillagpontokban rendezvényeket tartunk, képzéseket végzünk.
 

További terveik
 

Régi óhajunk az utak felújítása, valamint óriási szükségünk van az óvoda bővítésére. Meg kell oldanunk a csapadékvíz elvezetését, hiszen a mélyebben fekvő utcákat gyakran elönti a víz. Vannak megnyert pályázataink a ravatalozó és a közösségi ház felújítására, urnafalra, a piac kialakítására. Vágyunk a közösségi ház bővítésére, továbbá régóta szorgalmazzuk az Árpád-kori református templom felújítását. Szükségünk van záportározó kialakítására, remélem, hogy erre is lehet majd pályázni. Köszönjük a kormány és országgyűlési képviselőnk, Demeter Zoltán úr támogatását, bízunk a sikeres folytatásban” – fogalmazott Szemán János.

 

Bíznak a sikeres folytatásban

 

Alsóvadászon uniós és a Magyar Falu Program keretében elérhető forrásokat célozták meg, és elsősorban olyan pályázatokat nyújtottak be, amelyek százszázalékos finanszírozásúak. Köszönik a kormány, továbbá országgyűlési képviselőjük, Demeter Zoltán úr eddigi támogatását, és bíznak a sikeres folytatásban.

Amikor polgármester lettem, a munkahelyteremtést és a közbiztonság növelését tűztem ki célul
 - Szemán János polgármester


(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában