hirdetés

2021.09.14. 09:20

Miért fontos a lábazati víz- és hőszigetelés?

A lábazati víz- és hőszigetelés kulcsfontosságú része az épület hőszigetelésének. Amikor otthonunk energetikai jellemzőin szeretnénk változtatni, akkor a hőszigetelés az egyik olyan sarkalatos pont, amin keresztül ezt megtehetjük.

Forrás: hozo-hoszigeteles.hu

A hőszigeteléssel sokkal komfortosabbá válik otthonunk, télen jobban meg fogja tartani ezáltal a hőt, nyáron pedig jobban tudunk védekezni a kintről jövő forróság ellen. Természetesen az sem utolsó szempont, hogy a havi kiadásainkat is jelentősen csökkenthetjük a szakszerű szigetelés kivitelezésével. Hiszen a hűvös időszakban kevesebb fűtésre, a nyári időszakban pedig kevesebb hűtésre lesz szükségünk. Sőt! Egy minőségi hőszigeteléssel, megfelelő nyílászárókkal és árnyékolástechnikával akár el is felejthetjük a klímát, s ezzel még többet spórolhatunk, miközben nem veszítünk semmit a komfort terén.

Az energiával való takarékoskodás pedig nemcsak pénztárcabarát, hanem környezettudatos fejlesztés is, amivel sokat tehetünk környezetünk védelméért is.

Nem szabad elfeledkezni a lábazat szigeteléséről sem!

A lábazat szigetelése szorosan hozzátartozik a teljes épület hőszigeteléséhez és nagy hibát követünk el akkor, ha erről a területről nem gondoskodunk. Amennyiben a lábazati szigetelés megvalósítása elmarad vagy nem megfelelően készül ez, az egy sor különböző problémához vezet.

Az egyik gondot ilyen esetben az okozza, hogy a lábazat, amely egyébként is jobban ki van téve az időjárás viszontagságainak, mint az épület többi felülete, kiváltképp a csapadék okozta nedvességnek. Ezért a lábazat felveszi a vizet, amely akár az egész épület szerkezetében is károkat okozhat, amelyet utólag már nagyon nehéz megoldani. Extrém esetben a lábazat lefagyása is előfordulhat.

A másik problémát az tudja okozni, hogy a lecsapódó pára a padló vonalában hőhídhatáshoz vezet, amely kiváló táptalaja a penész megjelenésének. A penésszel pedig nem könnyű megbirkózni akkor, ha már megjelent, miközben káros hatással van az épületben élők egészségére nézve is.

Mindezek a problémák kiküszöbölhetőek a megfelelő lábazati víz- és hőszigetelés kivitelezésével.

A lábazati szigetelés kiválasztásának szempontjai

A minőségi lábazati víz- és hőszigetelő rendszerrel mind a vízszigetelés, mind a hőszigetelés tökéletesen kivitelezhető. Általa a nedvesség és a pára okozta problémákat is elkerülhetjük.

A Hozo hőszigetelés webáruház Fit Rock lábazati szigetelő rendszerében minden olyan anyagot megtalál, amelyre a lábazat professzionális víz- és hőszigeteléséhez szükség van. A megbízható és minőségi anyagok összeválogatásának köszönhetően, amelyeket a Fit Rock csomag tartalmaz, minden felmerülő probléma kiküszöbölhetővé válik.

A lábazati szigetelő rendszereket különböző vastagságban vásárolhatja meg, így biztosan megfelelnek az Ön házán történő szigetelés kialakításához is. A vastagságról pedig a ház falazata és egyéb jellemzői alapján érdemes dönteni, illetve az elérni kívánt célok figyelembevételével.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában