PR cikk

2010.12.27. 16:40

HELL partikoktélok: veszélytelen élvezet

<p>A Hell Vodka és Hell Whisky koffein és taurin nélkül megoldást jelentenek a kevert italok okozta problémákra.</p>

Főleg a internetes híradásokban, de a televízióban és a nyomtatott sajtóban is egymást érik azok a híradások, amelyekben arról hallani, hogy a fiatalok körében egyre inkább divatossá válik az energiaitalok alkohollal való keverése, amelyekből könnyen komoly baj lehet. Az energiaitalok bizonyos összetevői ugyanis alkohollal vegyítve, egymással ellentétes élettani hatást fejtenek ki, amelyek összezavarják a szervezetet. A HELL Energy gyártója felismerve a problémát, idén két olyan termékkel jelent meg a piacon, amelyek az energiaitalok kedvelt ízvilágát nyújtják, azonban nem tartalmaznak sem koffeint, sem taurint, és alacsony alkoholtartalmuk sem jelent veszélyt a fogyasztókra.

Manapság az ifjúság körében egyre elterjedtebb energiaitallal kevert koktélt inni, hiszen sokan úgy gondolják, ezzel lassíthatják az alkohol felszívódását, és tovább bírják a bulizást. Sajnos kevesen vannak tudatában annak, hogy az alkohollal kevert energiaital fogyasztásakor az ittasságnak csak a tünetei csökkenek –  az energiaital serkentő hatása miatt – a befolyásoltság egyáltalán nem. „A hagyományos, taurint is tartalmazó energiaitalok alkohollal való keverése nem ajánlott, mert a taurin és az alkohol egyes esetekben mérgező vegyületet alkothat, amely nagyobb mennyiség fogyasztásánál súlyos tüneteket is okozhat. A koffein elfedi a részegség jeleit is, ezért azok, akik hagyományos energiaitallal keverve fogyasztanak alkoholt, nem érzékelik helyesen a mértéket.Azonban a taurint és a koffeint nem tartalmazó energiaitalok mindezen veszélyek nélkül keverhetők alkoholos italokkal, természetesen az alkoholfogyasztásra vonatkozó mértékletesség betartásával.” – tudtuk megPilling Róbert dietetikustól, a HáziPatika.com csoport főszerkesztőjétől.

 A Hell energiaital gyártója felismerve a fogyasztási szokásokban rejlő veszélyeket, új termékeket dobott piacra, amelyek azért egyedülállóak, mert amellett, hogy képesek biztosítani az energiaitalos koktélok kedvelt ízét és energizáló hatását, nem zavarják össze a szervezetet ellentétes élettani reakciók kiváltásával. A fiatalok számára oly fontos „felpörgető” hatást a változatlan mennyiségben jelenlévő cukor biztosítja a bulizni vágyók számára. A dietetikus szerint „az ilyen típusú energiaital-alkohol keverékek fogyasztásakor a véráramba kerülő szénhidrátok segítenek a sejteknek, hogy energiaszintjük megfelelő legyen és a máj gyorsan le tudja bontani az alkoholt. Ez utóbbiban az energiaitalokban gyakran használt vitaminok is segítséget nyújtanak, a megnövelt folyadékbevitel pedig hozzájárul ahhoz, hogy a kevesebb alkoholos italt igyunk, és később ne, vagy csak kevésbé jelentkezzenek a másnaposság tünetei.”

A Hell Energy Vodkával és Whisky-vel tehát olyan koktélhoz juthatnak a fiatalok, amely – a buli italokkal szemben támasztott elvárásoknak is maximálisan megfelelve –  biztonságosan fogyasztható, mindamellett a kedvelt tutti-frutti ízt nyújtja, egy energetizáló partiital formájában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában