Nyomozás

2024.03.21. 17:05

Cseh Katalin-ügy: házkutatást tartott a NAV az uniós botránya miatt

Az ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) költségvetési csalás gyanújával nyomoz és az elmúlt években már két gyanúsítottat is kihallgattak.

MW

Költségvetési csalás miatt nyomoznak

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Több helyszínre is kiszállt, majd házkutatást tartott és bizonyítékokat foglalt le a Cseh Katalinékhoz köthető uniós pénzügyi botrányban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – derült ki az eljárást felügyelő Fővárosi Főügyészség Magyar Nemzetnek adott válaszából.

Mint írták, „a kérdezett ügyben – az eljárás érdekeire is figyelemmel – arról áll csak módunkban tájékoztatni, hogy a nyomozó hatóság az elmúlt időszakban több helyszínen kutatást hajtott végre és bizonyítási eszközöket foglalt le”.

Az uniós botránnyal 2021 nyarán, az Anonymus álarcos alak leleplező anyagai után kezdett foglalkozni a sajtó, az adóhatóság pedig költségvetési csalás gyanújával indított nyomozást.

A nyilvános adatok alapján ugyanis arra lehetett következtetni, hogy a Cseh Katalinék családi vállalkozásához köthető céghálózat tagjai bűncselekménygyanús körülmények között pályáztak és nyertek el 4,8 milliárd forintot. A NAV szakemberei áttekintették a nagyjából fél tucat gazdasági társaságból álló hálózat elmúlt években benyújtott uniós tendereit. Ezek után a nyomozók megállapították, a vállalkozások összehangoltan pályáztak uniós és hazai pénzekre. 

A cikk ITT folytatódik!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában