Hatalomvágy

2024.02.24. 07:05

Gyurcsány terve, hogy az EP-választáson mindenkit lenyomjon a szövetségesei közül

Szombaton tartja meg a Demokratikus Koalíció vezetője a huszadik évértékelő beszédét.

MW

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

A 2022-es hatalmas választási vereséget követően, láthatólag 2023-ban sem talált magára a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal. Az elmúlt évben az ellenzék vezetője nem tudott komoly eredményeket felmutatni, mindössze saját pártja pozicionálásával volt elfoglalva, amely mostanra a teljes ellenzék megkerülhetetlen szereplője lett – írja a Magyar Nemzet.

Az évértékelővel és várható tartalmával kapcsolatban a lap megkereste az Alapjogokért Központ kutatási igazgatóját, Tóth Eriket, aki arra emlékeztetett, hogy Gyurcsány Ferenc tavalyi értékelése is csupán arról maradt „emlékezetes”, hogy influenzásan állt ki a Demokratikus Koalíció kongresszusa elé.

Gyurcsány minden más szempontból hozta a kötelező, de kissé már unalmas elemeket: hűséget fogadott Brüsszelnek, háborúpárti ellenzéki testtartásukról tett tanúbizonyságot és nem átallt Magyarország szuverenitásáért aggódni úgy, hogy közben már akkor tudni lehetett, a guruló dollárok egészen a DK-ig eljuthattak

– jelentette ki Tóth Erik, majd elmondta: ezek után az idei évértékelő beszéd jelentősége erősen megkérdőjelezhető. Egyrészt azért, mert ezt a műfajt Orbán Viktor honosította meg 1999-ben, másrészt azért, mert mindenki tudja már évek óta, hogy mire készül a DK: az ellenzék totális leuralására.

Az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója szerint

a 2024-es értékelő a DK domináns baloldali pozíciójának ágyaz meg: Gyurcsány terve, hogy az EP-választáson mindenkit lenyomjon a szövetségesei közül, és erre jó esélye is van.

A teljes cikkért kattintson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában