Kockázat

2024.01.20. 08:06

Jámbor András mozgalma is külföldre küldi a szimpatizánsok személyes adatait

A szélsőbaloldali szervezet által kiküldött új adatkezelési tájékoztatóból kiderül, a baloldali mozgalom is külföldre küldi a követők személyes adatait.

MW

Jámbor András, a Párbeszéd országgyûlési képviselõje, a Szikra Mozgalom képviselõje beszédet mond a mozgalom tüntetésén, amelyen a demonstrálók a végrehajtói maffia felszámolását és a végrehajtások áldozatainak támogatását követelték a Fõvárosi Törvényszék Markó utcai épülete elõtt 2023. május 30-án

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Új adatkezelési tájékoztatóról küldött értesítést szimpatizánsainak a párbeszédes Jámbor Andráshoz köthető Szikra Mozgalom. A Magyar Nemzet által megismert levélből azonban kiderül, a szervezet valójában nem a magyar választópolgárok személyes adatainak kezelésén változtatott, mindössze annyit módosítottak, hogy a jövőben nem csak konkrét ügyekkel kapcsolatban keresnék az érdeklődőket.

– A kommunikációs bizottságként egy körülbelül húszfős részlegét adjuk a mozgalomnak, mi kezeljük a közösségi média oldalainkat, tőlünk kapod a hírleveleket, mi felelünk azért, hogy minél többekhez eljusson a Szikra híre és az, hogy milyen világban hiszünk – fogalmaztak a hírlevélben, melyben azt is közölték: „az elmúlt hónapokban a szokásos tevékenységeink mellett volt még egy feladatunk: egy olyan olyan adatkezelési tájékoztatót kellett létrehoznunk a jogászunkkal együtt, amellyel miközben még nagyobb biztonságban érezheted magad, közben a továbbiakban is tudjuk tartani a kapcsolatot, és együtt építhetünk egy szolidaritásra és egyenlőségre alapuló országot. Végre megszületett!

Úgy módosítottuk, hogy ne csak konkrét ügyekkel kapcsolatban kereshessünk, hanem a Szikra általános híreivel is – semmi más nem változott.”

Vagyis a Szikra valójában nem az adatkezelésen változtatott, csupán a mozgalmat érintő hírek terjesztésének bővítésén.

A lényeg azonban nem változott a Szikránál, a személyes adatok továbbra is a washingtoni székhelyű, gyakorlatilag a teljes baloldal által gyűjtött adatokat kezelő Action Networkhöz futnak be, a cég neve már a levél alján megjelenik. Az adatkezelési tájékoztatóból pedig az is kiderül, a „személyes adatok megismerésére jogosultak köre és adatkezelési címzettjei” címszó alatt az Action Network mellett a kaliforniai Herza LLC., a San Franciscó-i Segment, a bécsi Estratos Digital GmbH, valamint az ír Google Ireland Limited is szerepel.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában