Lényegre törő beszélgetés

2023.12.11. 09:06

Orbán Viktor határozottan eligazította Zelenszkijt (videó)

Heves vita alakulhatott ki Argentínában, miután Volodimir Zelenszkij megjelent Buenos Airesben az új argentin elnök beiktatásán, és többek között a magyar kormányfővel is találkozott a ceremóniát megelőzően.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök (j) Javier Milei új argentin elnök beiktatási ünnepségén Buenos Airesben 2023. december 10-én. A kormányfő mellett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

Az ukrán államfő és a magyar miniszterelnök feszült hangulatú beszélgetését több kamera is rögzítette, Orbán Viktor láthatóan határozottan eligazította a tények között Zelenszkijt néhány nappal az EU-csúcs előtt, ahol Ukrajna uniós csatlakozási tárgyalásai is napirendre kerülhetnek – írja a Magyar Nemzet.

Beszéltem Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, meglehetősen közvetlen és lényegre törő beszélgetés volt

– jelentette ki Zelenszkij egy videóüzenetben, majd hozzátette, hogy Emmanuel Macron francia elnökkel és az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel is egyeztetett Európa uniós szintű védelméről. 

A teljes cikk ITT olvasható el. 

 A magyar miniszterelnök egy fotógalériát is megosztott közösségi oldalán a tegnapi napról:

Barátok, szelfi, foci - írta legújabb fotóalbumához a miniszterelnök:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában