Beszédes találkozók

2023.11.06. 13:59

Soros álciviljei gerjesztik a magyarellenességet az Európai Unióban

Olyan intenzív kapcsolat a Soros-civilek és az EU-s tisztviselők között, amelynek végeredményét a bőrünkön is érezhetjük – mutatott rá legújabb írásában a Tűzfalcsoport.

MW

Soros György Davosban 2022. május 24-én 2022. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Fabrice Coffrini

A blog beszámolója szerint Ursula von der Leyen több hivatalos találkozót folytatott le a közelmúltban az amerikai baloldal fontos szereplőivel. De az elnökasszony stábtagjai is nagyon aktívak találkozók terén. Tavaly júniusban a German Marshall Fund vezetőivel Ukrajna megsegítéséről és újjáépítéséről tárgyaltak a von der Leyen kabinet tagjai. A blog rámutatott:

beszédes, hogy egy nem is európai uniós ország háborúját követő békéről, épp egy amerikai, Soros-közeli NGO-val tárgyaltak.

A Tűzfalcsoport szerint a German Marshall Fund-ról érdemes megjegyezni, hogy több ponton is előkerült a Nemzeti Információs Központ tavalyi választási beavatkozást vizsgáló dokumentumából. Ebből kiderült, hogy a szervezet komoly befolyást igyekszik szerezni a helyi civil szervezeteken keresztül Közép-Európában, így nálunk is.

Idén márciusban Von der Leyen közvetlen munkatársai tárgyaltak Soros alapítványának európai szárnyával, az Open Society European Policy Institute-nak a vezetésével is. Két éve júliusban pedig egy videókonferencián beszéltek a bizottság elnökének közvetlen emberei az Amnesty International képviselőivel is arról, hogyan kellene támogatni a mediterrán útvonalon közlekedő migránsokat.

Borelléknél járt a German Marshall Fund, a Human Rights Watch és az Amnesty International, valamint a European Council on Foreign Relations (ECFR) nevű amerikai szervezet is. Utóbbinak George és Alex Soroson kívül több magyar tagja is van: Bajnai Gordon, Dobrev Klára, Korányi Dávid, valamint Dessewffy Tibor.

De Josep Borell munkatársainak is intenzív a kapcsolata a Soros-emberekkel. Az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének munkatársai is találkoztak a German Marshall Fund vezetésével, majd pedig a Human Rights Watch emberi jogi aktivistáival is, amely találkozót bő egy évvel később másodjára, majd idén februárban harmadjára is megismételtek.

Szintén idén volt találkozójuk az Amnesty Internationallel és a szintén Soroshoz köthető Orvosok Határok Nélkül, valamint a Foundation International Center for Ukrainian Victory nevű szervezettel, amely már a nevében elárulja, hogy nem éppen a békén dolgozik, hanem Ukrajna feltétlen győzelmén.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában