„Bidenomics”

2023.11.14. 15:02

Az amerikaiak többségének negatív a véleménye Joe Biden gazdaságpolitikájáról

Az Egyesült Államok elnöke hiába próbálja meg „eladni” a szavazóknak az ország újraiparosítását és munkahelyteremtését ösztönző „Bidenomics” tervét, a lakosság számára továbbra is az infláció és a magas kamatkörnyezet okozza a legnagyobb problémát.

MW

Joe Biden amerikai elnök

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Evan Vucci

Egy új közvélemény-kutatásban az fogalmazódott meg, hogy az amerikai elnök gazdasági teljesítménye alááshatja újraválasztási kilátásait. A felmérés szerint  a választók mindössze 14 százaléka gondolja úgy, hogy anyagilag jobb helyzetben van, mint Biden hivatalba lépésekor – írja a Növekedés.hu.

A Financial Times és a University of Michigan Ross School of Business számára készített felmérésből kiderül, hogy

a szavazók csaknem 70 százaléka gondolja úgy, hogy Biden gazdaságpolitikája ártott vagy nem volt hatással az Egyesült Államok gazdaságára, közülük 33 százalék vélte úgy, hogy az elnök politikája „nagyon ártott a gazdaságnak”.

A megkérdezettek csupán 26 százaléka szerint segítette a gazdaságot az elnök gazdaságpolitikája – adta hírül a Financial Times.

A Fehér Ház gazdasági teljesítményének negatív megítélése Biden elnöksége alatti rekordnagyságú munkahely-növekedés és csaknem hároméves gazdasági bővülés ellenére történt.

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában