Antifasiszta támadások

2023.08.17. 09:41

Továbbra is rácsok mögött maradnak a külföldi szélsőbaloldali radikálisok

Még hosszú ideig rácsok mögött maradnak a budapesti Antifa-támadások gyanúsítottjai – adta hírül a Magyar Nemzet. A jórészt külföldi antifasiszták még februárban rendeztek embervadászatot a magyar fővárosban.

MW

A gazdagréti szélsőbaloldali támadás: így vertek meg egy magyar járókelőt a radikálisok (biztonsági kamera felvétele)

November 14-ig meghosszabbította a februárban történt antifasiszta támadások két gyanúsítottjának letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) – erősítette meg a Magyar Nemzet értesülését a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya. A végzés egyelőre nem végleges – tudta meg a Magyar Nemzet.

A történet előzménye, hogy február 10-én egy símaszkos, felfegyverzett banda hátulról megtámadott és véresre vert egy negyven év körüli férfit Budapesten. 

A munkába igyekvő áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy azonnal kórházba kellett szállítani. Nem sokkal később kiderült, hogy ez a brutális, leszámolásszerű akció része volt egy komolyabb támadássorozatnak, amit az antifasiszta mozgalom, az Antifa tagjai követtek el több napon keresztül Budapest utcáin. 

A rendőrök a támadók közül többeket követni kezdtek, és végül a belvárosban fogták el őket: egy német férfit, egy német és egy olasz nőt. 

Az embervadászat a hírhedt német szélsőbaloldali bűnszervezet, a Hammerbande módszereivel történt. Ezt igazolja, hogy az elfogottak közül a német férfi kapcsolatba hozható a vörös bűnbandával.

A német nő bűnügyi felügyeletbe került, míg férfi honfitársát és az olasz nőt letartóztatta a nyomozási bíró. Pár napja a bíróság nem végleges végzéssel november közepéig meghosszabbította utóbbi két gyanúsított letartóztatását. A német nő ügyében pedig már korábban döntöttek, ő október közepéig bűnügyi felügyeletben marad. Hat német állampolgárt továbbra is köröznek. A közelmúltban annyi fejlemény történt a nyomozásban, hogy a rendőrség már bűnszervezetben való részvétellel is gyanúsítja a támadások feltételezett elkövetőit.

A teljes cikk ITT olvasható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában