Nagyvilág

2016.11.11. 12:59

Biztos, hogy ennyiért fel kell szállni? - Ez a világ legrövidebb nemzetközi repülőútja

Svájc, Németország - Hosszabb lehet átjutni a biztonsági ellenőrzésen, mint az utazás ideje. 

Svájc, Németország - Hosszabb lehet átjutni a biztonsági ellenőrzésen, mint az utazás ideje. 

Ebben a hónapban elindult a világ legrövidebb nemzetközi repülőjárata a svájci St. Gallen–Altenrhein repülőtér és a németországi Friedrichshafen reptere között. Az út időtartama mindössze nyolc perc. A két helyet 20 kilométer, a Boden-tó választja el egymástól, az Embraer típusú gépek első állomása a németországi város, onnan viszont tovább közlekedik, a végállomása pedig Köln. Az osztrák People´s Viennaline vezetője, Danel Steffen úgy fogalmazott, hogy közel 40 ezer utast tudnak kiszolgálni, a két város között pedig ez a legrövidebb útvonal.

(CNN)


A Karib-tengeren lévő St. Martin sziget repülőterének kifutója egészen a tengerpartig ér, így a fürdőző turisták közvetlen közeléből startolnak a gépek. A túlságosan kíváncsiskodó, kamerázó vagy éppen csak figyelmetlen turistákat mindig kellemetlen meglepetés éri...

Pilótaaspiránsok figyelem: ilyen látvány utasszállítóval landolni a Ferihegyen. A leszállást a budapesti repülőtér 31R futópályáján filmezték le, egy Swiss Avro pilótafülkéjéből.

Kíváncsi vagy hogyan telik egy pilóta átlagos munkanapja? Munkába indulás, gép ellenőrzés, felszállás, leszállás, videók a pilótafülkéből. Egy Airbus A320 első-tisztjét kísérheted végig a videóban...

Csodálatos látvány, amikor a repülőgép felemelkedik a magasba, de nincs benne semmi újdonság. Viszont ha egyszerre több száz járat hagyja el ugyanazt a kifutópályát, az már egyáltalán nem mondható hétköznapinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!