Nagyvilág

2013.02.12. 10:22

Temerini incidens - Szabadlábra helyezték a gyanúsítottakat

Budapest/Újvidék, 2013. február 12., kedd (MTI) - Az újvidéki rendőrség szabadlábra helyezte azt az öt szerb nemzetiségű fiatalt, akit a hétvégi temerini incidens elkövetőiként garázdasággal gyanúsítottak - jelentette a VajdaságMa hírportál a B92 rádióra hivatkozva, amely meg nem nevezett forrásokat idéz.

Budapest/Újvidék, 2013. február 12., kedd (MTI) - Az újvidéki rendőrség szabadlábra helyezte azt az öt szerb nemzetiségű fiatalt, akit a hétvégi temerini incidens elkövetőiként garázdasággal gyanúsítottak - jelentette a VajdaságMa hírportál a B92 rádióra hivatkozva, amely meg nem nevezett forrásokat idéz.A szombat hajnali eset gyanúsítottait hétfőn hallgatta ki a vizsgálóbíró.

Egyikük fivére, a 20 esztendős Dejan Hani azt mondta: testvére beismerte, hogy részt vett az incidensben, de azt tagadta, hogy az összetűzés hátterében nemzeti türelmetlenség állt volna. "Összevesztek a mi szerb fiataljaink, kergetőztek, üvegeket hajigáltak, s egyedül az a redőny látta kárát. Feleljenek, ha bűnösök, de senki nem gyűlöli a magyarokat! Az én nagyanyám is magyar, a másik őrizetbe vett srác anyja magyar, és szó nincs itt gyűlöletről" - mondta.

A szerb és magyar fiatalok összetűzése, amely péntekről szombatra virradóra történt, egy temerini ház előtt csúcsosodott ki, ahová a magyar gyerekek befutottak menedéket keresve. A kint maradottak üvegekkel dobálták meg a házat, betörve annak redőnyeit.

Ez alkalommal csak az ablakok rongálódtak meg, de nemrég, mindössze két héttel ezelőtt, néhány utcával arrébb verekedés tört ki, amelynek sérültjei is voltak - emlékeztetett a B92, hozzátéve, hogy hasonló incidens volt októberben is, amikor viszont a támadók a Hatvannégy Vármegye Mozgalom tagjai voltak.

A tartományi tisztségviselők és politikusok egyetértenek abban, hogy a félelem, a bizonytalanság és a rettegés beköltözött Vajdaság mindennapjaiba. Azt követelik, hogy a lehető legrövidebb időn belül reagáljon az illetékes minisztérium - írta a VajdaságMa a B92-t idézve.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!