Nagyvilág

2013.02.01. 12:23

A holokauszt magyar áldozatai és Wallenberg emléke előtt tisztelgett Semjén

Jeruzsálem, 2013. február 1., péntek (MTI) – A holokauszt magyar áldozatai és Raoul Wallenberg emléke előtt tisztelgett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pénteken a jeruzsálemi holokausztmúzeumban.

Jeruzsálem, 2013. február 1., péntek (MTI) – A holokauszt magyar áldozatai és Raoul Wallenberg emléke előtt tisztelgett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pénteken a jeruzsálemi holokausztmúzeumban.A miniszterelnök-helyettes a magyar kormány nevében koszorút helyezett el a Jad Vasemben, ahol megtekintette a Raoul Wallenberg egykori svéd diplomatára vonatkozó dokumentációt. Ezzel véget ért Semjén Zsolt hivatalos izraeli útja.

A magyar kereszténydemokrata politikus egyházi természetű látogatáson tartózkodott a Szentföldön. Csütörtökön fogadta őt Fuád Tvál jeruzsálemi latin pátriárka, Theofilosz görög ortodox pátriárka és a január 24-én megválasztott új örmény apostoli pátriárka, Nurhan Manougian is.

Az örmény pátriárkánál tett látogatását Semjén zsolt különösen fontosnak ítélte, mert - mint mondta - "Örményországgal és az örmény közösségekkel volt bizonyos feszültség az azeri kiadatás ügyében".

Jóna Mecger askenázi főrabbit találkozójukon Semjén Zsolt magyarországi látogatásra hívta meg, "amit a főrabbi örömmel fogadott".

Betlehemben megbeszéléseket folytatott Ziad Bandakkal, Mahmúd Abbász palesztin elnök keresztényügyi főtanácsadójával, aki egyben a Születés Temploma felújításának miniszteri biztosa. Magyarország elsőként járult hozzá a templomegyüttes felújításához, és miután más országok is bekapcsolódtak, megindulhat az építkezés.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!