Nagyvilág

2013.01.18. 17:07

Palackposta az Északi-tengertől Ausztráliáig

London, 2013., január 18. péntek (MTI) - Egész gyorsan, 17 hónap alatt jutott el egy palackposta az Északi-tengerről a világ túlfelére, Ausztráliába.

London, 2013., január 18. péntek (MTI) - Egész gyorsan, 17 hónap alatt jutott el egy palackposta az Északi-tengerről a világ túlfelére, Ausztráliába.A boros üveget egy - akkor még - 9 éves brit fiúcska, Cade Scott vetette a hullámokba 2011. augusztusában. A küldeményt karácsony táján találta meg egy 25 éves perth-i férfi, Matthew Ellam, aki a minap válaszolt levélben - de már légi- és nem palackpostán -, tudatva, hogy az üveg 16 ezer kilométeres utazás után éppen karácsonykor érkezett meg az ausztrál város tengerpartjára.

Gyorsasága ellenére nem sebesség-világbajnok, mivel tavaly áprilisban egy másik palack 5 hónap alatt jutott el a brit partoktól Ausztráliába - emlékeztetett a The Daily Telegraph című brit lap.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!