Nagyvilág

2013.01.28. 16:36

A brit egyházak is megemlékeztek a holokauszt áldozatairól

London, 2013. január 28., hétfő (MTI) - Az egyházak szerte az Egyesült Királyságban szertartásokat mutattak be és imákat mondtak, hogy megemlékezzenek a zsidók millióiról, akiket a holokauszt során gyilkoltak meg.

London, 2013. január 28., hétfő (MTI) - Az egyházak szerte az Egyesült Királyságban szertartásokat mutattak be és imákat mondtak, hogy megemlékezzenek a zsidók millióiról, akiket a holokauszt során gyilkoltak meg.A Holokauszt-emléknapot az egész világon minden évben január 27-én tartják: 68 évvel ezelőtt ezen a napon szabadult fel az auschwitzi megsemmisítő tábor. Egyedül itt több mint egymillió ember - többségük zsidó - halt meg a nácik által működtetett gázkamrákban, éhezés vagy különböző betegségek következtében.

A napot a brit egyházak a "Közösségek együtt: építsünk hidat" mottó köré építették fel. Olvasmányokat és imákat gyűjtöttek össze azzal a céllal, hogy elősegítsék a szorosabb kapcsolatokat a közösségeken belül.

David Gifford anglikán tiszteletes, a Keresztények és Zsidók Tanácsának vezetője szerint a szíriai konfliktus borzalmai és az észak-nigériai erőszak mind arra emlékeztetnek, hogy a mai világban is szükség van hídépítőkre.

Ünnepélyes megemlékezést tartottak a staffordshire-i nemzeti emlékparkban és a Millenniumi hídnál Londonban.

David Cameron miniszterelnök a twitteren üzent az évforduló alkalmából: "Az emléknap arról szól, hogy megemlékezzünk a holokauszt ártatlan áldozatairól, és ismételten szembeszálljunk a rasszizmus és az előítélet valamennyi formájával".

- MTI -

 

http://www.christiantoday.com/article/churches.remember.holocaust.victims/31528.htm

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!