Nagyvilág

2011.12.16. 13:32

Lövedéket kapott levélben az olasz miniszterelnök

Róma, 2011. december 16., péntek (MTI) - Tíz darab, pisztolylövedékeket tartalmazó borítékot találtak Olaszországban, amelyet Mario Monti miniszterelnöknek, elődjének, Silvio Berlusconinak, valamint egyes napilapok főszerkesztőinek címeztek.

Róma, 2011. december 16., péntek (MTI) - Tíz darab, pisztolylövedékeket tartalmazó borítékot találtak Olaszországban, amelyet Mario Monti miniszterelnöknek, elődjének, Silvio Berlusconinak, valamint egyes napilapok főszerkesztőinek címeztek.A Monti nevére szóló borítékban egy 9 kaliberű lövedék volt, Berlusconiéban 7.56-ös. A calabriai Lamezia Terme postai elosztóközpontjában találták meg azt a tíz borítékot, melynek mindegyikében egy-egy lövedéket adtak fel.

A Digos terrorizmus ellenes nyomozóigazgatóság órákon keresztül vizsgálta át a karácsonyi levélforgalmat és ellenőrzést tartottak a szintén gyanús feladványokat jelző bolognai postaközpontban is.

A borítékok címzettjei között szerepelt továbbá Elsa Fornero, a Monti-kormány jóléti minisztere, Pierluigi Bersani, a Demokrata Párt (PD) főtitkára, Pierferdinando Casini, a Kereszténydemokrata Unió (UDC) elnöke és öt, jobb- és baloldali napilap, a Corriere della Sera, La Repubblica, Libero, La Padania, Il Tempo főszerkesztője.

A lövedékeket a Movimenti Armati Proletari (Fegyveres Proletár Mozgalmak) elnevezésű szélsőbaloldali szervezet halálos fenyegetést tartalmazó röpirata kísérte. Sajtóértesülések szerint a szöveg a római parlamentben ma szavazáson levő megszorító csomag módosítását követelte. "Máskülönben mind megfizettek érte. Eltalálunk benneteket, az utolsó csepp vérig harc lesz. Ólomból nincs hiány és most érkezik a TNT az arab barátoktól. A költségvetés elkészült, kész a temetésetek is. Rómában találkozunk" - írta az újabb merényletekre utaló szélsőbaloldali szervezet. Hozzátette, hogy a Monti-csomag sújtotta szegény emberek, a munkások és olasz családok védelmében cselekszenek. A szervezet röpirata a rendőröket is figyelmezteti, "ne akarjanak hőst játszani".

Csütörtökön levélbombát hatástalanítottak az olasz adóhivatal római irodáján. Ennek igazgatója kezében december 9-én robbant fel egy másik levélbomba. December 12-én lövedéket tartalmazó boríték érkezett Gianni Alemanno római polgármesterhez és Paola Severino igazságügyi miniszterhez. Az elsőt a Vörös Brigádok szélsőbaloldali terrorszervezet vállalta magára, a másik névtelen volt.

- MTI, Sárközy Júlia -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!