Nagyvilág

2011.05.09. 14:37

Első népszámlálás az egyesített Németországban

<p>A német hatóságok megkezdték hétfőn az 1990-es német egyesítés utáni első népszámlálást, eleget téve az Európai Unió követelményének. Az EU tízévenkénti népszámlálást ír elő az összes tagállam számára. Az első eredményeket 2012 őszén hozzák majd nyilvánosságra.</p>

A német hatóságok megkezdték a Németország egyesítése óta tartott első népszámlálást. Az egykori Nyugat-Németországban 1987-ben, az egykori Kelet-Németországban pedig 1981-ben tartottak utoljára cenzust. Az EU előírása szerint 2011-től minden tízedik évben népszámlálást kell tartani az összes tagállamban.

Németország lakosságának számát az elmúlt évtizedekben statisztikai módszerekkel határozták meg. Az idén közzétett hivatalos adatok szerint 81,7 millióan laknak Németországban. A népszámlálást végző német statisztikai hivatal szerint ez a szám nagyjából 1,3 millióval magasabb a valóságosnál.

A népszámlálást vegyes módszerrel végzik. A lakosságnak nagyjából tíz százalékát fogják népszámlálók személyesen is felkeresni, hogy kitöltessék velük egy kérdőívet. Ezeket aztán összevetik az önkormányzatoktól, a különböző szövetségi hatóságoktól, valamint a lakóingatlanok tulajdonosaitól kapott adatokkal. A népszámlálás a becslések szerint 710 millió euróba fog kerülni.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!