Nagyvilág

2011.04.27. 11:37

Líbia - Törzsi vezetők szólaltak fel Kadhafi ellen

<p>Közös nyilatkozatban sürgette Moamer Kadhafi uralmának végét 61 líbiai törzs vezetője. "Szembesülve a nemzeti egység meggyengülésének fenyegetésével, valamint a diktátornak és családjának az ügyeskedésével és propagandájával, ünnepélyesen kinyilvánítjuk: semmi sem oszthat meg minket. Osztozunk a szabad, demokratikus és egységes Líbia eszméjében" - fogalmaztak az ország valamennyi részét képviselő törzsi vezetők a közös nyilatkozatban.</p>

Az Afrikai Unió eközben a líbiai vezető tisztségviselők elleni katonai akciók befejezését sürgette szerdán, kiemelve, hogy ezek az akciók akadályozzák a diplomáciai megoldás elérésére tett nemzetközi erőfeszítéseket. A szervezet egyben bejelentette, hogy tagállamai májusban rendkívüli találkozót tartanak, amelyen felülvizsgálják, hogy az "új válságok fényében" hogyan biztosítható a kontinens békéje és biztonsága.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!