Nagyvilág

2011.04.01. 17:14

Kézen jár a lábatlan kecske

<p>Két lábbal született egy kecske Kínában, de így is megtanult járni. "Kézen".</p>

Yang Yang lett annak a kecskének a neve, amelyik két hátsó láb nélkül jött világra. Az állat nemcsak, hogy életben maradt, de mellső két lábán járni is megtanult, ezért kínai beceneve is találó lett, aminek jelentése: "Erős akaratú kecske".
Yand Yang Yanji-ban (Liaoning tartomány) született és egy hónappal világrajötte után már "kézen" szaladgál, igaz eleinte sokat bukdácsolt és gyakran vesztette el egyensúlyát. A különös kecske gazdája Lv Shanlu (61) úgy gondolta: az állat nem fogja túlélni a néhány napos kort, de a feleségével ketten felváltva gondoskodtak róla. "Szívszorító volt, hogy milyen erős akarattal próbálkozott, hogy menni tudjon.

Szeretett volna felállni, de mindig a földre borult, majd újra próbálta. Alig bírtan elviselni a látványt." - nyilatkozta Cao Yulan a gazda felesége. Ekkor döntötték el, hogy segítenek neki megtanulni járni. Minden nap "edzették" a kecskét: segítettek a mellső lábaira állni és tartották a törzsét, hogy Yang Yang megtegye az első lépéseket. Ma már saját maga emelkedik mellső lábaira és minden segítség nélkül akár fél órát is elszaladgál a farmon.
"Régóta foglalkozom állatokkal, de ilyet még soha nem tapasztaltam, vagy akár hallottam volna" - nyilatkozta a gazda.
- MON -

Nézze meg a képeket ITT >>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!