Nagyvilág

2011.04.11. 21:57

Hivatalos: terrortámadás volt a minszki metrórobbantás

<p>A fehérorosz hatóságok szerint terrortámadás volt a minszki metróban hétfőn történt robbanás - közölte az esettel kapcsolatos nyomozást vezető fehérorosz ügyész a RIA Novosztyi orosz hírügynökséggel.</p>

A fehérorosz egészségügyi minisztérium adatai szerint legalább 11 ember halt meg, 126 pedig megsebesült a legforgalmasabb minszki metróállomáson történt robbanásban.


"Hétfőn, nagyjából 17 óra 54 perckor terrortámadás rázta meg Oktyabrszkaja metróállomást" - közölte a RIA Novosztyival Andrej Sved fehérorosz ügyész, akit az esetet vizsgáló nyomozócsoport vezetésével bíztak meg.

A robbanás az esti csúcsidő idején történt a Minszk központjában található állomáson, amely a fehérorosz elnöki hivatalnál található. A Belta állami hírügynökség információi szerint az állomásra beérkező metró utolsó kocsijában volt a robbanás középpontja.

Egy szemtanú elmondása szerint hatalmas kráter maradt a detonáció után. A RIA Novosztyi pedig arról számolt be, hogy a robbanás jelentősen megrongálta az állomás mennyezetét, amelyet az összeomlás fenyeget.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!