Nagyvilág

2011.01.05. 06:27

Izraeli légitámadás a Gáza-övezet ellen

<p>Izraeli harci repülőgépek intéztek légitámadást kedden két gázai célpont ellen - közölték a palesztin biztonsági erők, hozzátéve, hogy a csapások nem követeltek áldozatot a palesztin irányítás alatt álló Gáza-övezetben.</p>

A támadások egyik célpontja egy Egyiptomba vezető alagút volt Rafah közelében, míg a másik támadást a Hamász katonai szárnya, az Ezzedine al-Kasszám Brigádok egyik kiképzőközpontja ellen hajtották végre.

A csapások hírét az izraeli hadsereg szóvivője is megerősítette, kijelentve, hogy "terrorista tevékenységek központjait" támadták meg a hadsereg gépei. A támadások előzménye, hogy szintén kedden rakétát lőttek ki a Gáza-övezetből Izrael déli területeire. A rakéta megrongált egy üvegházat, ám személyi sérülést nem okozott.

A palesztin irányítás alatt álló területről az elmúlt hónapokban több tucatnyi rakétát lőttek ki Izrael irányába, kisebb károkat, és néhány esetben sérüléseket okozva. Válaszul Izrael "megtorló csapásokat" indított Gáza ellen, hangsúlyozva, hogy jóval súlyosabb támadásokat fog végrehajtani, ha folytatódnak a rakétakilövések.

Izrael 2008 decemberében indított háromhetes hadjáratot a Gáza-övezet ellen a rakétacsapásokra adott megtorlásként. A hadjáratban mintegy 1400 - többségében civil - palesztin vesztette életét. A 2009. január 18-án megkötött tűzszünet óta jóval kevesebb rakétát lőttek ki a területről izraeli célpontok irányába.
- Független HÍrügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!