Nagyvilág

2010.10.28. 06:20

Dinamitok miatt kellett kiüríteni egy új-zélandi város belvárosát

<p>Több órára ki kellett üríteni csütörtök reggel egy új-zélandi város belvárosát, miután több doboznyi, veszélyesnek minősített dinamitot találtak a helyi rendőrség épületének lépcsőjén.</p>

Balclutha város rendőrségének tájékoztatása szerint a fadobozokban százrúdnyi robbanóanyagot találtak "Átizzadt, nedves dinamitok voltak, amelyeket veszélyesnek véltünk" - közölte a rendőrség.

A robbanóanyagok megtalálása után a rendőrség épületét és a közeli belvárosi utcákat kiürítették a hatóságok. A dinamitokat végül katonai szakértők szállították el a helyszínről, akik egy közeli kőbányában felrobbantották azokat.

Azt egyelőre nem tudni, hogyan került a robbanóanyag az épület elé. A rendőrség szerint nem valószínű, hogy merénylet készült a hatóság ellen, helyette valószínűbbnek látszik, hogy egy helyi farmer hagyta ott, aki nem tudta, hogyan kezelje a robbanószert.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!