Nagyvilág

2010.05.11. 18:00

Alvó hajléktalanokra tüzeltek a motoros támadók - öt halott

<p>Meggyilkoltak öt hajléktalant ismeretlen támadók a brazíliai nagyvárosban, Sao Paolóban kedden.</p>

A helyi média jelentése szerint a város külterületén lévő egyik híd alatt aludtak a hajléktalanok, amikor tüzet nyitottak rájuk a merénylők.


A rendőrség szerint a támadók is öten voltak, három motorral érkeztek, majd célzott sorozatlövéseket zúdítottak a hajléktalanokra. A Sao Paoló-i rendőrség úgy véli, hogy nem az áldozatokat szándékosan választották ki a támadók, akik a gyilkosságok után elhajtottak motorjaikon.

A híd alatt több hajléktalan aludt, és néhány túlélte a lövöldözést. Egyikük azt mondta, hogy sikerült elfutnia, és elrejtőznie. A mostani tragédia a hatodik lövöldözéses és több áldozatot követelő gyilkossági eset volt Sao Paolóban, illetve a város körzetében az év eleje óta. A gyilkosságokban 25-en haltak meg.

A rendőrség egyelőre nem tudja, hogy mi volt a hajléktalanok elleni támadás indítéka, de azt gyanítják, hogy azért végeztek velük, mert hajléktalanok
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!