Nagyvilág

2010.04.15. 16:38

Több mint durva! Rendőrök verik agyon a diákot

<p>Botrányt kavart világszerte az a felvétel, amin három rendőr az eszméletvesztésig ütlegel és rugdos egy diákot.</p>

Felháborodást váltott ki az Egyesült Államokban, s az egész világon egy rendőri brutalitást példázó videó. A közeli térfigyelő kamera felvételén jól látszik, hogy három rendőr ráront egy diákra és gumibotjaikkal ütlegelik, rugdossák. Az eset még március 3-án történt, Maryland államban, ahol egy csapat fiatal egy egyetemi kosárlabdamérkőzés után győzelmi mámorban fürödve haladt az utcán. A rendőri jelenés szerint a 21 éves fiú és társa provokálták a tömeget oszlató lovas rendőröket, s sérüléseit nagyban a megriadt lovak rúgásainak köszönheti.

A most nyilvánosságra került videón egyértelműen látszik, hogy a hazudtak a rendőrök. A felvételen a fiú semmit nem tett, csupán győzelemmámorosan sétált, amikor a mintegy tucatnyi lovasrendőrből először az egyik rendőr pattant le a lováról és ugrott a fiúhoz, aki néhány ütéstől a falhoz tántorodott, majd még kettő rendőr beszállt az ütlegelésbe. Addig verték a fiatalt, míg az elvesztette az eszméletét.

A 21 éves áldozat, John Meckenna az eset után kórházba került, testén számtalan sérüléssel, duzzanattal, az egyik koponyasérülését nyolc kapoccsal fogták össze.

Roberto Hylton, Prince Georges County rendőrfőkapitánya arról számolt be a sajtónak, hogy az egyik tisztet - akit a felvétel alapján már beazonosítottak - felfüggesztették, illetve újabb vizsgálatot indítottak az ügyben.
- MON -

Nézze meg a brutális verést. Videó >>>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!