Nagyvilág

2010.04.29. 14:21

Robbantások Koszovó északi részén

<p>Kézigránátot dobtak egy rendõrõrsre, és bombával rongáltak meg egy mobilátjátszót Koszovó északi, fõleg szerbek lakta részén - közölte csütörtökön a koszovói rendõrség.</p>

A két eset egy órán belül történt. Hétfõn több ezer koszovói szerb tüntetett a koszovói kormány ellen, miután az albánok által uralt hatóságok úgy döntöttek, hogy leszerelik a szerb mobilszolgáltatók helyi átjátszói antennáit.

Az elsõ robbanás éjfél után történt a szerb határ közelében található mobilátjátszó-toronynál. A robbanószerkezettel a berendezés fontos kábeleit célozták a támadók - közölte a koszovói rendõrség. Nagyjából egy órával késõbb egy kézigránátot dobtak egy rendõrõrsre, ugyanazon a területen. Mindkét esetben csak kisebb anyagi károk keletkeztek, és senki sem sebesült meg.

A két robbanás azután történt, hogy több ezer koszovói szerb tüntetett az ország középsõ részén hétfõn, az ellen tiltakozva, hogy a koszovói hatóságok felszámoltak egy szerb mobiltelefon-hálózatot a 2008-ban Szerbiától függetlenné vált államban.. A szerb mobilátjátszókat illegálisnak nyilvánították, és leszerelték a koszovói hatóságok, és egy Pristinától engedélyt kapott koszovói cég szolgáltatását ajánlották cserébe a szerbeknek.

A bombatámadásnak kitett átjátszó a pristinai cég tulajdonában van. Korábban már három másik tornyát is megrongálták az északi területeken.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!