Nagyvilág

2010.04.13. 16:30

Ezek a legnépszerűbb luxusautók - Lista!

<p>Az Audi a történelem során először verte meg a Mercedest - Pénzcentrum összeállítás.</p>

Megérkeztek a világ összesített autóértékesítési adatai 2010 első negyedévéről. A luxusautókgyárak között szoros küzdelem folyik a dobogós helyekért, az Audi a történelem során először verte meg a Mercedest, és ezzel befutott a második helyre.

A négy legelterjedtebb luxusautógyár (Audi, BMW, Lexus, Mercedes) együttesen közel 1 millió autót értékesített 2010 első negyedévében. A márkák között éles verseny folyik a vevők kegyeiért, a piaci elsőségért. A tavalyi évhez hasonlóan az idei év első három hónapja a BMW-nek sikerült a legjobban. A müncheni autómárka 265 809 kocsit tudott értékesíteni világszerte, és a várakozások szerint az idén megjelenő új ötös sorozat segítségével az év hátra levő részében is meg tudja őrizni a vezető helyét a luxusautó-márkák között - írja a penzcentrum.hu.

Nem panaszkodhat a másik bajor gyártó, az Audi sem. A négykarikás márka 2010 első három hónapjában 25,9%-kal (264 100 darabra) tudta növelni eladásait az előző év azonos időszakához viszonyítva. Ezzel a történelem során először verte meg a másik nagy német riválisnak számító Mercedest, és foglalta el a presztízsmárkák képzeletbeli dobogójának második helyét. A stuttgarti gyár ugyanis "mindössze" 248 500 autót tudott eladni három hónap alatt - írja a MotorAuthority.

Az egyes piacokon a világátlagtól eltérő népszerűségnek örvendenek a márkák. Kínában az Audi fogy a legjobban, az összes értékesített Audi közel ötödét (51 449 autót) adták el a milliárdos népességű országban. Az Egyesült Államokban pedig a Mercedes a legkelendőbb, míg - köszönhetően hibrid modelljeinek - a Lexus a második a BMW és az Audi előtt.

Itthon is más a sorrend

Bár az idei első negyedéves adatokat a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete még nem tudta közölni, a tavalyi egész éves adatokból kiderül, hogy idehaza az Audi a legnépszerűbb luxusautó. Az ingolstadti gyár termékéből 2009-ben 1141 darabot adtak el Magyarországon, míg a második BMW-ből 1100-at. A (2010 első negyedéves) világösszesítéshez hasonlóan a Mercedes itthon is csak a harmadik helyet tudta megszerezni tavaly 989 eladott autóval, míg a Lexus jócskán lemaradva (234 értékesített kocsival) a negyedik volt a magyar piacon.
Forrás: www.penzcentrum.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!