Nagyvilág

2010.04.05. 13:01

Az amerikai külképviseletre akartak bejutni a pesavari támadók

<p>Robbanások és fegyverropogás hallatszott a pakisztáni Pesavarban, miután fegyveresek megpróbáltak behatolni az amerikai konzulátusra hétfőn. A támadásnak összesen hat halottja van, köztük a négy fegyveres.</p>

A hivatalos források szerint a jól felfegyverzett támadók két jármûvel érkeztek a külképviselethez, és megpróbáltak bejutni a kapun. Egy helyi miniszter szerint a támadók tûzharcba keveredtek a biztonsági erõkkel, és hatan meghaltak, köztük a négy fegyveres férfi is. "Most már teljesen ellenõrzésünk alatt tartjuk a helyzetet, az egész környéket lezárta a hadsereg" - mondta Basír Ahmed Bilúr, az Észak-Nyugati Határ tartomány minisztere hozzátéve, hogy a támadóknak nem sikerült bejutniuk a konzulátusra.

Néhány órával korábban a Pesavartól nem messze lévõ Alsó-Dirben történt terrortámadás. Ott egy pártrendezvény részvevõi között robbantotta fel magát egy öngyilkos támadó 38 ember halálát és 100 ember sebesülését okozva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!