Nagyvilág

2010.03.29. 17:37

Maffiakapcsolatokkal gyanúsítják a kormányzót

<p>Vizsgálatot indított az olasz főügyészség Szicília kormányzója ellen, akit maffiakapcsolatokkal gyanúsítanak - közölte hétfőn az olasz média.</p>

Olasz sajtóhírek szerint a 2008-ban megválasztott Raffaele Lombardo a kelet-szicíliai Catania maffiafőnökével ápolt szoros kapcsolatot, miután Vincenzo Aiello pénzzel is támogatta a kampányát.


Lombardo a Mozgalom az Autonómiáért (MPA) regionális vezetője. Testvére, Angelo ennek a pártnak a parlamenti képviselője Rómában. Angelo Lombardo és még számos szicíliai polgármester ellen ugyancsak vizsgálat zajlik szintén maffiakapcsolatok gyanújával.

Raffaele Lombardo azt mondta az ANSA olasz hírügynökségnek, hogy "a vádak alaptalanok, mivel azt sem tudja, hogy kicsoda Aiello, és egyébként sem üzletelt soha a maffiával. A kormányzó azt állította, hogy a főügyészség nem is tájékoztatta őt a nyomozásról, amely állítólag egy háromezer oldalas, részint lehallgatásokat tartalmazó anyagra épül.

A helyi maffiafőnököt, Vincenzo Aiello-t tavaly októberben tartóztatták le. Januárban a palermói Fellebbviteli Bíróság megerősítette a Lombardo hivatali elődjére, Salvatore Cuffaro-ra kiszabott hét év börtönt, amit ő is maffiakapcsolatokért kapott.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!