MON Sziréna

2017.12.25. 13:45

Halálos tűz Tiszadobon, több helyen is szivárgott a szén-monoxid

Tiszadob - A karácsony szenteste sem telt el végzetes tűz nélkül: életét vesztette egy ember Tiszadobon, ahol kigyulladt egy családi ház.

Tiszadob - A karácsony szenteste sem telt el végzetes tűz nélkül: életét vesztette egy ember Tiszadobon, ahol kigyulladt egy családi ház.

Több helyen is szén-monoxid-szivárgás miatt kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak, Mórahalmon és Sopronban pedig baleset után járműbe szorult embereket is kimentettek.

Vasárnap összesen 165 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba. Az 55 tűzesetet és a 78 műszaki mentést összesen 178 hivatásos, 10 önkormányzati és 2 létesítményi tűzoltóság, valamint 11 önkéntes tűzoltó egyesület kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 28 téves és 3 szándékosan megtévesztő jelzés is érkezett az ügyeletekre.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy lakóház Tiszadobon, a Vasvári Pál utcában. A tiszaújvárosi hivatásos és a tiszavasvári önkormányzati tűzoltókat riasztották a helyszínre, ahol elfojtották a lángokat. Az egységek egy holttestet találtak az épület egyik szobájában.

Miskolcon a helyi hivatásos tűzoltók hoztak ki egy embert a Soltész Nagy Kálmán utca egyik családi házából, amelyben tűz keletkezett. Egy helyiségben berendezési tárgyak gyulladtak meg. A kimentett embert a mentők füstmérgezéssel és égési sérülésekkel, életveszélyes állapotban vitték kórházba. Az egységek eloltották a lángokat.

Lángba borult vasárnap este egy kisebb családi ház Budapest XII. kerületében, a Távcső utcában. Egy embert még a helyszínre riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a szomszédok hoztak ki az ötven négyzetméteres épületből, amely teljes terjedelmében égett. Az egységek elfojtották a lángokat.

Kigyulladt egy családi ház autószerelő-műhelyként használt melléképülete Túrkevén, a Mikszáth Kálmán utcában. A helyszínre riasztott mezőtúri hivatásos tűzoltók, akik egy oxigén-, egy szén-dioxid- és egy pb-gázpalackot is kihoztak a mintegy negyven négyzetméteres építményből, eloltották a lángokat. Munkájukat a túrkevei önkéntes tűzoltók is segítették. A tűz a szomszédős műhelyre és a lakóházra nem terjedt át.

Lucerna égett Tiszakürt külterületén. Mintegy húsz bála kapott lángra egy fából épült, nyitott színben. Húsz másikat is veszélyeztetett a tűz, de azokat sikerült erőgéppel elhordani. A színben tartott lovakat a gazdájuk még idejében kimenekítette. Az oltásban, amelyet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányított, a kiskunfélegyházi, a kunszentmártoni és a szarvasi hivatásos tűzoltók vettek részt.

Szén-monoxid-szivárgás gyanúja miatt hívták ki a helyi hivatásos tűzoltókat Tatabányán, egy Farkastó utcai lakáshoz, miután ott elájult egy ember. Az egység méréseket végzett, és gázkoncentrációt észlelt a lakásban. A mentők négy embert vizsgálatra kórházba szállítottak. A gázszolgáltató szakemberei kiiktatták a hibás gázkészüléket.

Ketten rosszul lettek Szentesen, a Kossuth Lajos utcában, egy társasházi lakásban. Mivel az ott lakók szén-monoxid-szivárgásra gyanakodtak, a helyi hivatásos tűzoltóktól kértek segítséget. A helyszínre riasztott egység magas gázkoncentrációt mért a lakásban, ahol négyen tartózkodtak. Őket a mentőszolgálat további kivizsgálás céljából kórházba szállította.

Győrben egy Votinszky utcai társasház három lakóját is szén-monoxid-mérgezés gyanújával vizsgálták az orvosok, miután a tűzoltók tegnap késő este kimutatták a mérgező gáz jelenlétét az ingatlanban.

Összeütközött két személygépkocsi vasárnap délelőtt Mórahalmon, a Béke utcában, a Bartók Béla utcai kereszteződésnél. Egy ember az egyik járműbe szorult, őt a ruzsai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói feszítővágóval szabadították ki, és a mentők segítségével kiemelték az autóból. Részt vettek a beavatkozásban a mórahalmi önkéntes tűzoltók is.

Sopronban, a Kőszegi úton, egy vasúti aluljáróban a déli órákban futott egymásba két személyautó. Egy embert ott is a soproni hivatásos tűzoltók szabadítottak ki az egyik járműből, majd átadták a mentőknek. Három másik sérültje is volt a balesetnek.

- Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!