Miskolc hírei

2011.03.31. 15:08

Vádemelés a Nemesbikki hármasgázolás ügyében

<p>Miskolc, Nemesbikk - Az ittasan gázoló após és veje előzetesben várja az ítéletet.</p>

Vádat emelt a Miskolci Városi Ügyészség a tavaly novemberben Nemesbikken történt, három ember halálával végződő közúti baleset ügyében – tájékoztatta az Észak-Magyarországot dr. Martossy György főügyészségi osztályvezető ügyész, a főügyészség szóvivője.

A vádirat szerint a 42 éves elsőrendű vádlott férfi és veje a 25 éves másodrendű vádlott férfi 2010. november 7. napján próbaútra vitte a 33 éves harmadrendű vádlott Ladáját. Az autót a másodrendű vádlott vezette, mert apósa alkoholt fogyasztott. A visszaútra azonban átengedte a vezetést az ittas állapotban lévő elsőrendű vádlottnak, aki nem az útviszonyoknak és a közlekedési szabályoknak megfelelően vezette a járművet, 90-95 kilométeres óránkénti sebességgel. Nemesbikk belterületén, egy balra ívelő kanyarban az autó kisodródott , és áttért a szembejövő forgalmi sávba, majd visszacsúszott a saját sávjába, ahol elütötte a vele azonos irányban, az út szélén haladó két nőt és a kerekesszékben ülő 13 éves kislányt. A gázoláskor az autó óránkénti sebessége 68-72 kilométer lehetett. A 68 éves nő és 33 éves lánya a helyszínen, a kislány a kórházban halt bele sérüléseibe.

A műszaki állapot nem felelt meg

A műszaki szakértő megállapította, hogy a gépkocsi műszaki állapota nem felelt meg a vonatkozó közlekedési szabályoknak. A fékek a két oldalon eltérő anyagból készült fékpofákkal voltak szerelve, ezáltal a fékezés a két oldalon eltérő intenzitású volt. Az autó fékerő szabályozója sem működött, a főfékhenger tömítései pedig eresztették az olajat. A gépkocsit vezető elsőrendű vádlott vérében 1,15 ezrelék alkohol volt.

A gázoló ellen több ember halálát okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette, veje ellen több ember halálát okozó, járművezetés tiltott átengedésének bűntette, a gépkocsi tulajdonosát pedig több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétse miatt emelt vádat az ügyészség a Tiszaújvárosi Városi Bíróság előtt. Após és veje előzetes letartóztatásban van, a járműtulajdonos lakhely elhagyási tilalom alatt áll, cselekményeikért akár 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak – tette hozzá dr. Martossy György.

ÉM-SZP


Előzmények:

Vádemelés a három halálos áldozatot követelő nemesbikki gázolás ügyében

fuggetlen | 2011.03.29 17:06
Miskolc, Nemesbikk - Összesen akár 26 évet is kaphatnak a vádlottak a tavaly novemberben történt, három halálos áldozatot követelő nemesbikki gázolás miatt. A rendőrség a vizsgálatot lezárta és vádemelési javaslattal megküldte a mintegy 500 oldalnyi iratot az ügyészségnek - közölte a rendőrség.

Nemesbikki gyász: A mennyországban nincs kerekesszék

eszak | 2010.11.15 18:54
Nemesbikk - Mindenki szerette, tisztelte a nemesbikki gázolás áldozatait.


Eltemették a gázolás áldozatait

eszak | 2010.11.15 18:45
Nemesbikk - Az egész falu megdöbbent és gyászol.

Hétfőn temetik a nemesbikki tragédia áldozatait

eszak | 2010.11.15 08:21
Nemesbikk - Hétfőn délután vesznek végső búcsút a nemesbikki hármas gázolás áldozataitól.
jabb gyanúsítás a Nemesbikki halálos baleset folyománya


Kábítószer terjesztőt fogtak Sajószögeden

boon | 2010.11.11 12:19
Nemesbikk, Sajószöged, Tiszaújváros - Újabb letartóztatás történt szerdán a nemesbikki gázolással kapcsolatosan.

Nemesbikki halálos baleset: Előzetesben a gázoló és utasa

eszak | 2010.11.10 14:37
Miskolc - Az autó tulajdonosát is őrizetbe vette a rendőrség.

Újabb gyanúsítás és őrizetbe vétel a Nemesbikki halálos baleset ügyében

boon | 2010.11.10 14:13
Nemesbikk - Kedden a rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki és őrizetbe vette a gépjármű tulajdonosát is a vasárnapi három halálos áldozatot követelő Nemesbikki közlekedési baleset ügyében. A bíróság időközben a rendőrség előterjesztése alapján előzetes letartóztatásba helyezte a személyautóval ittasan közlekedő és balesetet okozó járművezetőt és annak utastársát is.

Valójában ki vezette a gázoló autót?

eszak | 2010.11.08 15:30
Nemesbikk - A nagymama, a lánya és az unoka is belehalt a vasárnap délutáni gázolásba.

Meghalt a 13 éves kislány is - háromra emelkededett a nemesbikki gázolás áldozatainak száma

fuggetlen | 2010.11.08 11:35
Nemesbikk, Miskolc - Belehalt sérüléseibe hétfőn az a 13 éves kislány, akit édesanyjával és nagyanyjával együtt vasárnap gázolt el egy - saját bevallása szerint - kábítószert fogyasztó férfi a Borsod megyei Nemesbikken.

Hárman haltak meg a nemesbikki közlekedési balesetben

boon | 2010.11.08 10:53
Nemesbikk, Miskolc - Életét vesztette az a kerekesszékben ülő 13 éves kislány is, akit édesanyjával és nagymamájával együtt ütöttek el Nembesbikk belterületén a hét végén. A rendőrség vizsgálja a tragédia pontos körülményeit.

Kettős halál Nemesbikken

boon | 2010.11.07 18:28
Nemesbikk - Anya és lánya meghalt, az unoka súlyos sérüléseket szenvedett.

Drogozott a Nemesbikken gázoló autós

fuggetlen | 2010.11.07 18:05
Nemesbikk - Kábítószert fogyasztott - ezt vallotta a helyszínen a rendőröknek az az autós, aki vasárnap délután három embert gázolt el a Borsod megyei Nemesbikken. Ketten közülük a helyszínen meghaltak.

Elgázoltak három embert Nemesbikken - két halott, egy sérült

fuggetlen | 2010.11.07 16:00
Nemesbikk - Két nő meghalt, egy fiatalember megsérült vasárnap délután a Borsod megyei Nemesbikken, amikor elgázolta őket egy autó. A férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!