Miskolc hírei

2011.03.23. 13:37

Kezdődhetnek a homlokzat felújítások Miskolcon

<p>Miskolc - A szerződéseket a kivitelezővel megkötötték, így a jó idő beálltával kezdődhetnek a munkálatok Miskolc főutcáján.</p>

Az Integrált Városfejlesztési Stratégia első ütemébe a homlokzat-felújítások, portálcserék is beletartoznak. A városrehabilitáció részeként nyolc épület újul meg Miskolcon az idén. Ebből hét önkormányzati, a nyolcadik pedig vegyes tulajdonban van. 

A Széchenyi 27, 31 szám alatti épületeknél a homlokzat és portálfelújítás végeznek majd. Több Ady Endre utcai ingatlannál – a Búza tér felé haladva a homlokzatfelújításon túl a korábbi díszítő elemeket is visszaépítik a régi, fennmaradt képek alapján. Ezeket annak idején anyagi okok miatt távolítottak el, később nem volt pénz azok helyreállítására, restaurálására. –Ezeknek a házaknak a vízelvezetését is fel kell újítani, ez is az oka annak, hogy állapotuk erősen megromlott az utóbbi időben, és így történhetett meg a legutóbbi cserép omlás is, hiszen a télen átázott a tető, és az alatta lévő vakolat.

Megújul a Hunyadi utca 5. szám alatti épület is, ott a földszinti portálok cseréje történik majd meg az eredeti állapotnak megfelelően. Ezek 100 százalékban önkormányzati tulajdonú házak.

Megújul a Weidlich-palota is

Az utcafront megújul a Széchenyi utca 19. szám alatt található épületen, közismertebb nevén a Weidlich-palotán. Ez utóbbi társasház ugyan vegyes tulajdonú, de kiemelt műemlékvédelem alatt áll, ezért lehetett bevonni a programba. Új arculatot kap a sétálóutcára és az Antall József parkra néző homlokzat is.

Teljesen felújítják a Széchenyi 61. szám alatt található ingatlant is, és ez érinti az 59. számot is, ami ugyan nem önkormányzati tulajdonú de, egy épületről van szó, így ez utóbbi is olyan homlokzatot kap, mint a mellette lévő önkormányzati tulajdonú 61 szám. Lesznek apróbb munkák is a főutcai épületeken, mint pl. nyílászáró, vagy portál cserék.

A beruházás összesen 394 millió forintba kerül, aminek a fele uniós forrás.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!