Miskolc hírei

2011.01.01. 12:34

Rikárdó az első, a családban a második

<p>Miskolc - Alighanem a prügyi Rontó Rikárdó Brájen az év első újszülöttje megyénkben.</p>

Az biztos: a Miskolci Semmelweis Egészségügyi Központ (Misek Nonprofit Kft.) szülészetén december 31-én este óta január 1-jén reggel 9 óráig nem történt szülés. Rikardó viszont a B.-A.-Z. Megyei Kórház szülészetén Újév hajnalán, 4 óra 22 perckor – koraszülöttként, de egészségesen – 2300 grammal világra jött, dr. Kiss Barbara rezidens segédletével, dr. Sándor Zsolt főorvos felügyelete alatt.

A húszéves édesanya, Rontó Viola elmondta: élettársától (aki szintén Rontó) és neki, Rikárdó már a második gyermekük, első fiuk 3 éves. Rikárdó Brájen (amúgy Prügyön már van ilyen nevű gyerek) kicsit korábban érkezett, január végére várták. Jövetelének első jelei már szerda este megmutatkoztak, ám minthogy az édesanya a kórházi infúzió hatására jól érezte magát, péntek délben saját felelősségére hazament. Szombat este azonban határozott fájásokat észlelt, mentőt hívott, és mint mondta, fél 3-kor már a szülőszobán volt.

Be szeretné fejezni az iskolát

– Két gyermek bőven elég, hiszen most kissé szűkösen élünk. Az élettársam most álláskeresésit kap, én a szociálist, amihez csak a családi jön. Édesanyám segítségére számítva azt tervezzük, hogy a lehetőséggel élve Prügyön délutánonként elvégzem a nyolcadik osztályt - mondta Viola Újév délelőttjén, kevéssel az után, hogy elfoglalta helyét a kórteremben. Mi pedig sietősen távoztunk is, hiszen már hozták is Rikárdó Brájent, hogy édesanyja mielőbb megszoptassa.

ÉM-SzK


Rikardo az első borsodi baba 2011-ben

eszak | 2011.01.01 09:45
Miskolc - Alighanem Rontó Rikardo Brian az év első újszülöttje megyénkben.

Szentesi az idei év első babája

fuggetlen | 2011.01.01 09:51
Szentes - Éjfél után két perccel jött a világra az ország első, 2011-ben született csecsemője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!