Magyarország

2019.02.05. 15:44

Felülmúlták Szepesi Györgyöt

Miskolc - Kedden lenne kilencvenhét esztendős a tavaly elhunyt legendás riporter.

Miskolc - Kedden lenne kilencvenhét esztendős a tavaly elhunyt legendás riporter.

A legendás riporter ikonikus alakja volt a Magyar Rádiónak, ahol hetvenkét évig dolgozott. Sokáig közvetített, majd váltott, előbb külföldi-tudósító lett, aztán zenés beszélgetéseket és szórakoztató műsorokat készített, miközben a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség vezető testületében is tevékenykedett.

Mindenevő volt

A sportban természetesen mindenevő volt. Egy kivételével valamennyi műfajban „muzsikált” a hangjával, az utánozhatatlan könnyedségével.

– A sakkról soha nem beszéltem a rádióban – mondta három évvel ezelőtt. – A hatvannégy kockás világ valahogyan kimaradt az életemből.

Nos, ezzel a több ezer éves játékkal éppen a borsodi megyeszékhelyen sikerült felülmúlni a felülmúlhatatlan egyéniséget. Az MR helyi szerkesztőségének vezetője, Hajnal József gondolt egy merészet: sakk-matt néven indított csevegős negyedórákat, az adásban nagymesterek, szövetségi vezetők, szakírók és szimpatizánsok adták elő történéseiket, sztorijaikat.

– Ez nekem eszembe sem jutott – gratulált Szepesi, amikor értesült az úttörő vállalkozásról, majd hozzátette: – A borsodi példa saját mondásomat igazolja: a rádiózásban nincs lehetetlen.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!