Magyarország

2018.11.11. 11:51

Napi szépségápolás: idősek is elkezdhetik

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az idősebb korosztálynak sem kell feladnia az igényességet és a szépségápolást.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az idősebb korosztálynak sem kell feladnia az igényességet és a szépségápolást.

A hidegebb hónapok beköszöntével, amikor véget ér a nyári vitamindömping, minden korosztálynak érdemes odafigyelnie arcbőrére. Csörgő Zsuzsanna mesterkozmetikus számolt be róla, hogyan teszik egészségessé, fiatalossá az elöregedő bőrt szalonjában.

Folyadék és krém

Megkérdeztük a szakembert, hogy mi a titka a ráncmentes arcbőrnek.

„Az időseknek általában törékenyebb, érzékenyebb, vékonyabb a bőre, ezért óvatosabban kell vele bánni. A nyugdíjas korban megjelenő májfoltokra alkalmazzuk a halványító kezeléseket, de léteznek általános fiatalító eljárások is. A ráncosodás lassítása érdekében fogyasszunk sok folyadékot, inkább csapvizet, mint ásványvizet és használjunk sűrűn hidratáló krémet. Hogyha legalább kéthetente jár valaki radírozásra, vagy vasalásra, akkor biztosan üde marad az arcbőre.

Változatos eljárások

„A fiatalító és halványító kezelések feltétele, hogy időjárástól függetlenül reggeltől estig fényvédő krémet kell használni. Ez fiatal korban is ajánlott, hogyha savas kezelést, mikrodermabráziót vagy más néven csiszolást, illetve hidroabráziót alkalmazunk. Zárásképpen pedig különféle gépi kezeléseket tudok ajánlani: ultrahangot vagy mezoterápiát tűvel és tű nélkül. Sok mindent lehet bevetni idősebb korban hölgyeknek és férfiaknak is. A nők szőrösödése ellen pedig elsősorban a gyantát, vagy ha valaki azt nem bírja, akkor a szőrtelenítő krémet mondanám, mert a borotvától csak fokozódik a probléma – hangsúlyozta Csörgő Zsuzsanna.

ÉM-DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!