Magyarország

2013.02.18. 14:53

Az evangélikus egyház vezetői támogatják a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását

Budapest, 2013. február 18., hétfő (MTI) - A Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) püspöki tanácsa támogatja Doubravszky Györgynek, a pénzügyi jogok biztosának javaslatát a március elején lejáró kilakoltatási moratórium meghosszabbítására - közölte a felekezet hétfőn az MTI-vel.

Budapest, 2013. február 18., hétfő (MTI) - A Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) püspöki tanácsa támogatja Doubravszky Györgynek, a pénzügyi jogok biztosának javaslatát a március elején lejáró kilakoltatási moratórium meghosszabbítására - közölte a felekezet hétfőn az MTI-vel.Úgy fogalmaztak: "feltétlenül szükségesnek és támogatandónak tartjuk a Magyarországon legalább 170 ezer családot érintő devizahitelezés problémájának megoldására tett erőfeszítéseket, így azt is, hogy még ebben a hónapban a kormány, a pénzügyi világ és civil szervezetek részvételével háromoldalú tárgyalások kezdődnek".

A Gáncs Péter elnök-püspök, Fabiny Tamás és Szemerei János püspökök által jegyzett dokumentum rámutat: a devizahitelezés a lakosság jelentős részét érintő, sok ezer családot az anyagi ellehetetlenülés határára juttató probléma, ezért a döntéshozóknak tisztában kell lenniük azzal, hogy a hitel vagy akár közműtartozásuk miatti utcára kerülés az egész társadalom terhét vagy veszteségét jelenti.

A kilakoltatottak olyan helyzetbe kerülhetnek, amelyen önerejükből aligha tudnak változtatni, így a devizahitelezésből fakadó problémáknak ez semmiképpen sem lehet megoldása, "az adósok mögött pedig a gyermekeket és általában az önálló létfenntartásra képtelen családtagokat is kell látni, akiknek a kilakoltatással jelentősen romlanának későbbi életkilátásaik" - tették hozzá.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!