Magyarország

2012.11.10. 11:25

Romagyilkosságok - Újabb szakértőket hallgatott meg a bíróság

Budapest, 2012. november 9., péntek (MTI) - Újabb igazságügyi szakértők meghallgatásával folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere pénteken a Budapest Környéki Törvényszéken.

Budapest, 2012. november 9., péntek (MTI) - Újabb igazságügyi szakértők meghallgatásával folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere pénteken a Budapest Környéki Törvényszéken.

A tárgyaláson megjelent igazságügyi fizikus szakértőt a nyomozás során lefoglalt tárgyakon fellelhető lőfegyver elsütésére utaló nyomokról kérdezte a bíróság.

A szakértő beszámolt arról, hogy a vádlottaktól lefoglalt ruhákon ilyen anyagmaradványokat talált. "Akik ezeket a ruhákat viselték, (...) nagyon valószínű, hogy ők maguk adtak le több lövést" - fogalmazott.

Hozzátette: az sem kizárt, hogy a torkolattűz közelében lehetett az az ember, akinek a ruháján lövés leadására utaló anyagmaradványokat talált. Ezeknek a ruháknak a közelében, amelyeken "értékelhető lőmaradványokat találtunk, biztos, hogy lövöldöztek" - mondta a szakértő.

Megjegyezte, anyagmaradványok kerülhetnek a ruhákra azáltal is, ha a lövéstől szennyezett fegyvereket ezekbe becsomagolják.

Ügyvédi kérdésre válaszolva közölte, az nem megállapítható, hogy mikor kerülhettek a ruhákra az anyagmaradványok.

Beszámolt arról, hogy több lefoglalt tárgyon olyan szemcséket találtak, amelyek származhattak olyan lőszerekből, amelyeknek a maradványait az egyes támadások helyszínein találtak.

A per kedden folytatódik.

A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadások ügyében Kiss Árpádot, a testvérét, Kiss Istvánt, valamint Pető Zsoltot és a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Csontos Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!