Magyarország

2012.11.20. 09:21

Rendőrséghez fordultak a Kunigunda úti demonstrálók

Budapest, 2012. november 19., hétfő (MTI) - A rendőrséghez fordultak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda úti gyártóbázisa előtt demonstrálók, mert állításuk szerint erőszakosan léptek fel ellenük a biztonsági emberek. Ellenzéki politikusok jelentek meg hétfő késő este az MTVA épületénél csatlakozva egy időre az ott demonstrálókhoz; a helyszínre érkezett rendőrök több embert igazoltattak. Az MTVA szerint a helyszínen nem történt fizikai erőszak.

Budapest, 2012. november 19., hétfő (MTI) - A rendőrséghez fordultak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda úti gyártóbázisa előtt demonstrálók, mert állításuk szerint erőszakosan léptek fel ellenük a biztonsági emberek. Ellenzéki politikusok jelentek meg hétfő késő este az MTVA épületénél csatlakozva egy időre az ott demonstrálókhoz; a helyszínre érkezett rendőrök több embert igazoltattak. Az MTVA szerint a helyszínen nem történt fizikai erőszak.A demonstrálók rendőrséghez való fordulását Nagy Navarro Balázs, a Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének alelnöke közölte hétfő este, miután az MTVA közleményben tudatta, hogy kültéri fotókiállítást rendez be az épület B portájánál, ott, ahová másfél hete költöztek át a demonstrálók. Nagy Navarro Balázs azt mondta: a békés demonstrálók ellen több tucat biztonsági őr lépett fel. A szakszervezeti vezetőt elmondása szerint "fizikai erőszakkal akadályozták meg", hogy a demonstráció helyszínére lépjen, egyik aktivistájukat pedig szerinte a szabad mozgásában is akadályozzák. Nagy Navarro Balázs elmondta, hogy az akcióban résztvevő biztonsági őrök közül többen eltakarták az arcukat, míg egy másik kamerával rögzíti az eseményeket. Szerinte mindez jogszabályellenes. Az MTVA határozottan visszautasította azt az állítást, hogy biztonsági szolgálatának munkatársai a kültéri kiállítást előkészítendő területrendezés során fizikai erőszakot alkalmaztak volna a demonstrálókkal szemben. Az MTVA Sajtóirodája az MTI-t arról tájékoztatta, hogy két demonstráló volt a területen, akik önként hagyták el a helyszínt. Később pedig az egyiküket vissza is engedték a demonstrációs területre. Semmiféle fizikai erőszak nem történt - tudatta az MTVA sajtóirodája. Hétfő késő este a helyszínre érkezett Török Zsolt, az MSZP szóvivője és Varju László, a Demokratikus Koalíció pártigazgatója. A demonstrálók között volt Iványi Gábor metodista lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője is. Nem sokkal fél tizenegy után a helyszínen lévő mentőautóból kiszállt egy nő, aki - mint Nagy Navarro Balázs közölte - rugdosástól sérült meg. Hozzátette: eközben már a rendőrök a helyszínen voltak. A nőt a mentősök ellátták, a térdénél, a nadrágján kívül egy kötés volt látható. A helyszínre érkezett rendőrök a biztonsági szolgálat egy-két munkatársát igazoltatták. A rendőrség két autóval lezárta utat az MTVA gyártóbázisa előtt. - MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!