Magyarország

2012.03.30. 20:13

Schmitt: nem mond le, de újra leteszi a doktorit

Schmitt Pál ma esti, közmédiának adott interjújában nyilvánvalóvá tette, hogy nem mond le köztársasági elnöki címéről, ugyanakkor PhD-dolgozat írásába kezd.

Schmitt Pál ma esti, közmédiának adott interjújában nyilvánvalóvá tette, hogy nem mond le köztársasági elnöki címéről, ugyanakkor PhD-dolgozat írásába kezd.

"Nincs összefüggés véleményem szerint, bár sokan így értelmezik" - válaszolt Schmitt Pál a közmédiának pénteken adott interjúban arra a kérdésre, megfordult-e a fejében, hogy miután megfosztották kisdoktori címéről, lemond az államfői posztról. Hozzátette: a legjobb tudása szerint írta meg kisdoktori értekezését, szerinte az becsületes munka volt.

"Nem vettem el senki szellemi termékét, a legjobb tudásom szerint írtam meg a dolgozatot, mikor beadtam nem jelezte a konzulensem, a bizottság, hogy kifogásolható a forrásmegjelölés. Úgy dőltem hátra, hogy ez egy becsületes, úgymond férfimunka volt - de hangsúlyozom: semmilyen előnyöm nem származott belőle sem akkor, sem azóta." - hangsúlyozta a köztársasági elnök.

Schmitt Pál azt mondta: a testnevelési egyetemet, volt egyetemét, témavezetőit is meg kell védenie, mert húsz évvel ezelőtt legjobb tudása szerint, az akkori szabályoknak megfelelően készített el kisdoktori dolgozatát és az egyetemen is jóhiszeműen jártak el.

Elmondta: "nem esett jól" számára, hogy szöüli tárgyalásai alatt döntöttek kisdoktori címe megvonásától, elvárta volna, hogy ezzel várjanak egy napot, amikor újra Magyarországon tartózkodik, ugyanis azt ő maga is visszaadta volna.

"70 évesen befogom bizonyítani, küzdeni fogok, mint egy olimpiai bajnok, hogy a mai szabályok szerint megtudom csinálni a doktorit. Az új követelmények megfelelően ledoktorálok. 15 éve vezetem a MOB környezetvédelmi és sportbizottságát, ez lesz a témám." - zárta szavait az elnök

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!