Magyarország

2011.12.27. 14:23

BKV-ügy - Az idén már nem várható vádemelés Hagyó Miklósék ellen

Budapest, 2011. december 27., kedd (MTI) - Az idén már nem várható vádemelés Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes és társai ellen az úgynevezett BKV-ügyben.

Budapest, 2011. december 27., kedd (MTI) - Az idén már nem várható vádemelés Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes és társai ellen az úgynevezett BKV-ügyben.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője kedden az MTI megkeresésére azt közölte, hogy ebben az évben majdnem biztosan nem kerül sor vádemelésre. Jelezte, az ügy jelenleg a vádelőkészítő szakaszban van, és a döntés meghozatalára rendelkezésre álló határidő január közepén telik le.

Közölte, az, hogy születik-e vád, és kivel szemben, a döntés után lesz publikus.

A BKV-ügy nyomozása október elején zárult iratismertetéssel, a büntetőeljárás ekkor lépett a vád-előkészítési szakaszba.

Fazekas Géza korábban a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy több mint 44 ezer oldalnyi nyomozati iratot és csaknem ugyanennyi mellékletét ismertették a BKV-ügy 21 gyanúsítottjával.

A volt szocialista főpolgármester-helyettest a BKV-ügyben egyebek mellett bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezeléssel és zsarolással gyanúsítják.

A gyanú szerint Hagyó Miklós közvetlenül vagy közvetítőin keresztül utasításokat adott a BKV vagyongazdálkodási kötelezettséggel rendelkező egyes vezetőinek arra, hogy a közlekedési cég számára szükségtelen szerződéseket kössenek, például a HÉV utastájékoztató rendszerével, tanácsadással, kommunikációs tevékenységekkel összefüggésben.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!