Magyarország

2011.07.04. 18:38

Nevet kaptak a budapesti tigriskölykök Tarlós Istvántól

Budapest  (MTI) - Nevet kaptak Tarlós István főpolgármestertől és bemutatkoztak a Fővárosi Állat- és Növénykert tigriskölykei hétfőn.

Budapest  (MTI) - Nevet kaptak Tarlós István főpolgármestertől és bemutatkoztak a Fővárosi Állat- és Növénykert tigriskölykei hétfőn.    A három hím példány a Virgil, a Thrax és a Manu neveket kapta. A kölyköket és anyjukat, Nivát hétfőn engedték kifutóra, így mostantól a nagyközönség is láthatja őket - tudatta közleményében az állatkert.

    A május 10-én született apróságok eddig "rejtve" voltak, csak a gondozók láthatták őket. Mielőtt bemutatkoztak, az apróságoknak meg kellett kapniuk a szükséges kombinált védőoltást, illetve az azonosító mikrochipet is. Az állatorvosok egyúttal a kistigrisek nemét is megállapították. A vizsgálat során mindhárom állat hímnek bizonyult. A tigriskölykök súlya egyébként 7-8 kg , életkoruknak megfelelő testtömeg jellemzi őket - közölte az állatkert.

18 éve születtek utoljára tigriskölykök Budapesten

    Budapesten utoljára 1992. május 5-én születtek kistigrisek. Az akkori tenyészállatok, Jeroska és Nahar "frigyéből" szintén három kölyök született. Az azóta eltelt csaknem két évtizedben rendszerint nem voltak megfelelő tenyészállatok, vagy nem tetszettek egymásnak. A mostani szaporulatot az tette lehetővé, hogy a nyolcéves Norbi nevű hím korábbi párja, Nadia helyére tavaly októberben új nőstény érkezett, a hatéves Niva.  

    A kölykök érkezése nemcsak azért fontos, mert örömmel tölti el az állatkert látogatóit, hanem azért is, mert veszélyeztetett fajnak tekintett tigrisek állatkerti szaporításának természetvédelmi jelentősége is van. A tigriskölykök keresztapja lett egyébként Tarlós István, aki nevet adott a kicsiknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!