Magyarország

2011.06.16. 14:03

"Bohócforradalom" - Tüntetnek a rendvédelmiek

<p>Budapest (MTI) - Bohócsipkás és jelmezbe öltözött katonák, tűzoltók és rendőrök gyülekeznek az Alkotmány utcában, ahova déltől "<span style="color: #000000">bohócforradalomat</span>" hirdetett két szakszervezeti vezető. Délután négy szakszervezeti szövetség is utcára vonul, autós figyelemfelhívó demonstrációt tartanak tizenöt megyeszékhelyen, négy megyeközpontban pedig tüntetések lesznek.</p>

Június 16-ára békés fővárosi demonstrációt hirdetett az alkotmányos jogok védelme érdekében magánemberként Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke és Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke hétfőn Budapesten.

A sajtótájékoztatón Kónya Péter az akciót "bohócforradalom" -nak nevezte, közlése szerint az eseményre minden olyan civil és társadalmi szervezetet, szakszervezetet és állampolgárt várnak, aki bizalomvesztés miatt "visszamenőleges hatállyal" visszavonná a Fidesz-KDNP-re tavaly leadott szavazatait.

Mint mondta, a megmozdulás során az Alkotmány utcában felállítandó fülkékben lehet majd "voksolni" arról, hogy visszavonják-e a tavalyi szavazataikat az ott megjelentek, s ha úgy döntenek, hogy igen, akkor a Sándor-palotához, a köztársasági elnök hivatalának épületéhez vonulnak, hogy "érvényt szerezzenek a nép akaratának".

A megmozdulásra a meghirdetett időponttól bohócsipkás és jelmezbe öltözött katonák, tűzoltók és rendőrök gyülekeznek az Alkotmány utcában. Részletek hamarosan!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!