Magyarország

2011.04.08. 13:02

Tolvajok bénították meg Szentkút távközlési rendszerét

<p>Távközlési oszlopokat fűrészelt ki a kábelekért két jászsági férfi péntek hajnalban a Nógrád megyei Mátraverebély határában amikor elkapták őket a rendőrök. A tettesek előző este a nemzeti kegyhelyhez, Szentkúthoz vezető útszakaszon hasonló módszerrel hat telefonoszlopot kivágtak és elloptak 400 méter hosszú telefonvezetéket - értesült a Független Hírügynökség.</p>

Lászlók Nóra, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta: péntek hajnalban az egyik telefonszolgáltató bejelentést tett a rendőrségre, miszerint Mátraverebély községben a Kányásra vezető útszakaszról hibajelentés érkezett a központba és valószínűleg éppen kábelt lopnak.

A kiérkező járőrök egy 23 éves és egy 32 éves Jász-Nagykun Szolnok megyei férfit értek tetten, aki a távközlési oszlopsorból hármat kézifűrésszel kivágott. A földre került oszlopokról több helyen levágták a vezetéket, az általuk itt okozott kárt 150 ezer forintra teszik. A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy a gyanúsítottak előző éjjel, az országosan ismert kegyhely, Szentkút teljes hírközlési és információs rendszerét is megbénították azzal, hogy az odavezető hírközlési kábelekről a gumiburkolatot leégették, majd azokat egy fémátvevő helyen eladták.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!