Magyarország

2011.04.19. 13:03

Sok a luxusautós mozgássérült

<p>A mozgássérült igazolvánnyal parkolók majdnem negyede luxusautóval jár - derül ki a Parking Kft. felméréséből. A fővárosban működő parkolási társaság internetes oldalán szereplő adatok szerint ebben az évben összesen a mozgáskorlátozott igazolvánnyal parkolók több mint 23 százaléka luxusautó volt.</p>

A cég hétről hétre statisztikát készít a parkolóőrök megfigyelése alapján a mozgáskorlátozott igazolvánnyal parkoló autók számáról. Statisztika készül arról is, hogy ezek közül mennyi a tízmilliós értéket meghaladó luxuskocsi, vagy terepjáró. Az elmúlt heti felmérés szerint a luxusautós mozgáskorlátozottak száma hirtelen lecsökkent, 10,9 százalékra. Az elmúlt három hónap viszonylatában azonban ez a szám több, mint 20 százalék a Parking által felügyelt területen. Ez a társaság szerint arra utal, hogy még mindig sok a visszaélés.

A mozgáskorlátozottak részére kiállított igazolvány jogosulatlan használata bűncselekmény - hívja fel a figyelmet a Parking. Ráadásul a visszaélők éppen az igazán rászorultak elől veszik el a parkolási lehetőséget. Budapesten egyébként majdnem 26 ezer, országszerte több mint 185 ezer mozgáskorlátozott parkolókártya van kiadva.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!